Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τέταρτη στην κατάταξη των προορισμών που έχουν επανενεργοποιήσει απευθείας πτήσεις με την Κίνα είναι η Αθήνα.
Αυτό αποκαλύπτει νέα μελέτη της Mabrian που βασίζεται σε δεδομένα πτήσεων που συνδέουν τις κύριες πόλεις του κόσμου με την Κίνα.

Η Κίνα έχει πλέον άρει τους περιορισμούς στα ταξίδια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και πολλές πρωτεύουσες στον κόσμο εργάζονται για να ανακτήσουν μία από τις πιο πολυπόθητες τουριστικές αγορές. Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα που ενημερώθηκαν στις 23 Ιανουαρίου για απευθείας πτήσεις το 2023 μεταξύ ευρωπαϊκών προορισμών και Κίνας.

Η ανάκαμψη των πτήσεων θα είναι σταδιακή, ενώ οι περισσότεροι από τους προορισμούς που αναλύθηκαν εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από τους όγκους πριν την πανδημία το 2019.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται η Βουδαπέστη, η Λισαβόνα και η Βαρσοβία. Αντίστοιχα, οι τρεις αυτές πρωτεύουσες έχουν αυξήσει την αεροπορική τους συνδεσιμότητα με την Κίνα κατά 138%, 107% και 6% για φέτος σε σχέση με το 2019.

Στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά στην ανάκαμψη της συνδεσιμότητας, είναι Αθήνα, Μινσκ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Χάμπαροφσκ, Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη και Λονδίνο, με 38% κάτω από το 2019 στην περίπτωση της Αθήνας και μεταξύ 50% και 63% για τα υπόλοιπα.

Στην τελευταία ομάδα βρίσκονται οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν επανενεργοποιήσει τη δυναμικότητά τους λιγότερο από την Κίνα. Όπως η Ρώμη, το Παρίσι και η Μαδρίτη, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Αυτές οι τέσσερις πόλεις έχουν όγκο μεταξύ 72% και 90% μικρότερο από ό,τι στην περίοδο πριν από την πανδημία.
Μια εξήγηση για αυτό μπορεί να είναι ο μεγάλος όγκος πτήσεων που κατέγραψαν το 2019, επομένως μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψουν.

«Η ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς θα είναι σταδιακή παρά την υψηλή ζήτηση των πολιτών της να επισκεφθούν άλλες χώρες, τονίζει ο Carlos Cendra, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Mabrian.

Η επανενεργοποίηση των αεροπορικών συνδέσεων είναι το κλειδί σε αυτή τη διαδικασία και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τις αεροπορικές εταιρείες να επαναπρογραμματίσουν και να διανείμουν την ικανότητα τους να ανταποκριθούν στη ζήτηση».