Σύνταξη tourismtoday.gr

Απτόητοι συνεχίζουν τα διεθνή ταξίδια οι Αμερικανοί έως τον Σεπτέμβριο, με την Αθήνα να είναι στους top προορισμούς για τις διακοπές τους.
Αυτό αποκαλύπτει ανάλυση δεδομένων της Tripit, σύμφωνα με την οποία ο όγκος των ταξιδιών στο εξωτερικό από τις ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται τον Αύγουστο και δεν δείχνει σημάδια εγκατάλειψης ούτε τον Σεπτέμβριο.

  • Ο όγκος των διεθνών πτήσεων τον Αύγουστο θα είναι 78% πάνω από τα επίπεδα του 2022 για τον ίδιο μήνα.
  • Οι πτήσεις εσωτερικού αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 75%.

Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες για ταξίδια τον Αύγουστο θα είναι στην αρχή του μήνα δηλαδή, 3 και 4 Αυγούστου.

Η ανάλυση επιβεβαιώνει τη συνέχιση αυτής της πραγματικότητας και τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν ο όγκος των πτήσεων θα διπλασιαστεί.

Ειδικότερα, οι διεθνείς πτήσεις θα αυξηθούν κατά 100% από το 2022, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού θα ακολουθήσουν από κοντά με αύξηση 98%.

Η Αθήνα top προορισμός για Αμερικανούς έως τον Σεπτέμβριο

Οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί πτήσεων περιλαμβάνουν την Αθήνα, το Λονδίνο, τη Ρώμη, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Κανκούν, το Τορόντο και το Μοντέγκο Μπέυ.

Τι καταλύματα επιλέγουν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες

Ενώ οι διαμονές τόσο σε ξενοδοχεία (+47%) όσο και σε ενοικιαζόμενα καταλύματα (+34%) θα αυξηθούν τον Αύγουστο, η διάρκεια διανυκτερεύσεων θα ποικίλλει.
Η διαμονή σε ξενοδοχεία είναι κατά μέσο όρο 3,1 ημέρες και σε ενοικιαζόμενα καταλύματα 4,5 ημέρες κατά μέσο όρο.

Τον Σεπτέμβριο οι κρατήσεις θα αυξηθούν 56% σε σύγκριση με πέρυσι. Οι διαμονές σε ξενοδοχεία θα είναι +48% σε ενοικίαση διακοπών +35%.

Η πιο πολυσύχναστη μέρα για ταξίδια των Αμερικανών

Η Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου θα είναι η πιο πολυσύχναστη μέρα για ταξίδια των Αμερικανών σε όλο τον κόσμο.

Την πρώτη του μήνα καταγράφεται ο ψηλότερος όγκο πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού, παραλαβές ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και check-in σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα διακοπών.

Όσον αφορά στους προορισμούς πτήσεων αυτή την ημέρα, η Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Λονδίνο και το Παρίσι είναι από τους πιο δημοφιλείς.