Η American Hotels & Lodging Association (AHLA) , ισχυριζόμενη ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης»,  κάλεσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να δώσει προτεραιότητα στην οικονομική στήριξη για τους ξενοδοχειακούς εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις στο επόμενο πακέτο οικονομικής στήριξης.

«Η βιομηχανία φιλοξενίας βρίσκεται σε μάχη για επιβίωση», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHLA Τσιπ Ρότζερς. «Είμαστε ευγνώμονες προς την ηγεσία για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για την υγεία και την οικονομία που έχουμε αντιμετωπίσει. Προτρέπουμε το Κογκρέσο να κάνει ακόμη περισσότερα για να βοηθήσει τη ξενοδοχειακή βιομηχανία, ώστε οι μικροί μας ξενοδοχειακοί φορείς να μπορούν να διατηρηθούν ζωντανοί και να προσλαμβάνουν υπαλλήλους”, είπε ο Chip Rogers.

Η AHLA έστειλε μια επιστολή στην πολιτική ηγεσία ζητώντας δράση σε αρκετούς τομείς ως μέρος του «χάρτη πορείας για ανάκαμψη», όπως

• Επέκταση του Προγράμματος Προστασίας Μισθών, προσφέροντας στους εργαζόμενους άμεση βοήθεια διδασκαλίας ή εκπτώσεις φόρου και επέκταση της Πίστωσης Διατήρησης Εργαζομένων.

• Προσφέροντας στους υπαλλήλους και στους επισκέπτες του ξενοδοχείου εκπτώσεις φόρου για τον καθαρισμό του εξοπλισμού και του εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

• Παροχή ανακούφισης για εμπορικές υποθήκες ξενοδοχείων και αύξηση του μεγέθους και της ευελιξίας δανείων.

• Παροτρύνοντας τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν ξανά όταν είναι ασφαλείς με μια νέα, προσωρινή πίστωση φόρου ταξιδιού, καθορίζοντας ομοσπονδιακούς ημερήσιους συντελεστές για το οικονομικό έτος 2021-22 χρησιμοποιώντας δεδομένα του 2019 και αποκαθιστώντας την έκπτωση των εξόδων της επιχείρησης ψυχαγωγίας.

Φέτος αναμένεται να είναι η χειρότερη καταγραφή για την πληρότητα των ξενοδοχείων, σύμφωνα με την AHLA, και ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι τα ξενοδοχεία δεν θα επιστρέψουν στα επίπεδα πληρότητας και εσόδων του 2019 πριν από τουλάχιστον το 2022.

Μέχρι στιγμής, ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας κορωνοϊού στον κλάδο των ταξιδιών εκτιμάται ότι είναι εννέα φορές μεγαλύτερος από αυτόν των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Oxford Economics.