Η Aμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων General Atlantic έχει γίνει ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της online πλατφόρμας κράτησης ταξιδιών Kiwi.com μετά την επένδυση ενός μη ανακοινωθέντος ποσού.

Το Kiwi.com αναγνωρίστηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Tσεχική start-up από το περιοδικό Forbes το 2017 και το 2018.

“Σε μόλις επτά χρόνια, η ομάδα Kiwi.com έχει κατασκευάσει με επιτυχία μία από τις πιο μετασχηματιστικές πλατφόρμες τεχνολογίας στην μεγάλη και κατακερματισμένη ταξιδιωτική βιομηχανία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της General Atlantic Tanzeen Syed.
Προσβλέπουμε να στηρίξουμε το όραμα τους για τη δημιουργία μιας απρόσκοπτης και ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο”.

Οι συνιδρυτές του Kiwi.com Oliver Dlouhý και Jozef Kepesi, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία στην Τσεχική Δημοκρατία το 2012 για να πουλήσουν αεροπορικά εισιτήρια, θα παραμείνουν σημαντικοί μέτοχοι και θα συνεχίσουν να κατευθύνουν σχέδια στρατηγικής ανάπτυξης.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη General Atlantic καθώς ξεκινάμε την επόμενη φάση ανάπτυξης, επιδιώκοντας να προσφέρουμε επιπλέον αξία στην αναπτυσσόμενη πελατειακή μας βάση σε μια ολοένα και πιο σύνθετη ταξιδιωτική αγορά”, τόνισε ο Oliver Dlouhý.