Σημαντική αύξηση στην υιοθέτηση διαφόρων τεχνολογιών στην καθημερινή μας ζωή, έφερε στην καθημερινότητα μας το locldown.
Η ψηφιακή τεχνολογία, κάλυψε το κενό κοινωνικής απόστασης. Με τα social media να ξεχωρίζουν ως η κυρίαρχη πηγή επιρροής στον ελεύθερο χρόνο μας.

Αυτό δείχνουν στοιχεία μελέτης στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, από το Publicis Sapient.

Ο Ψηφιακός Δείκτης Ζωής, δείχνει ότι τα ψηφιακά κανάλια εμπνέουν νέα δράση και φέρνουν τους ανθρώπους μαζί για κοινές εμπειρίες.

Οι πληρωμές έχουν καταστεί ανησυχητικές για την υγεία. Και οι ανέπαφες πληρωμές έγιναν κορυφαία προτεραιότητα για τους πελάτες.
Οι αγοραστές στο διαδίκτυο ενδέχεται να έχουν αυξηθεί σε αριθμό. Με το 71% να δηλώνουν ότι έχουν αγοράσει διαδικτυακά περισσότερο από το συνηθισμένο.
Αλλά εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, οι προτεραιότητες αγοράς έχουν αλλάξει και η αφοσίωση στην επωνυμία έχει αποκτήσει νέα σημασία.

Οι ανέπαφες πληρωμές και οι εμπειρίες είναι πλέον απαίτηση

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης επιταχύνουν το αίτημα για περισσότερες ανέπαφες αλληλεπιδράσεις. Η χρήση και η προτίμηση για κινητά ή ανέπαφες πληρωμές συνεχίζουν να αυξάνονται.

  • Το 67% των συμμετεχόντων έχουν χρησιμοποιήσει ανέπαφες πληρωμές για αγορές σε ένα φυσικό κατάστημα.
  • Το 39% δήλωσε ότι αν υπάρχει το χρησιμοποιούν για να πληρώνουν στο κατάστημα σχεδόν κάθε φορά.
  • Το 46% έχουν χρησιμοποιήσει το «tap-to-pay» με πιστωτική κάρτα σε σχέση με άλλες μεθόδους.

Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι η απομάκρυνση από τα μετρητά ενισχύεται. Η ανέπαφη τεχνολογία θα συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον του ταξιδιού και του φαγητού, παρέχοντας ασφαλέστερους τρόπους για να αλληλεπιδρούν, ενώ ενσωματώνει περαιτέρω τα ψηφιακά εργαλεία σε νέες εμπειρίες.

Οι αγορές γίνονται προσωπικές

Τους τελευταίους τρεις μήνες, το 97% των ατόμων έχουν τουλάχιστον μία κατηγορία που προτιμούν να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο.

  • Είδη ένδυσης, παπούτσια ή αξεσουάρ 59%.
  • Είδη οικιακής χρήσης 52%.
  • Ηλεκτρονικά 49%.

Τα διαδικτυακά παντοπωλεία παρουσίασαν αύξηση στη χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  • Το 57% των ερωτηθέντων άρχισαν να χρησιμοποιούν διαδικτυακά παντοπωλεία κατά τη διάρκεια του Covid-19.
  • Ένας στους δύο δήλωσε πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερα διαδικτυακά κανάλια παντοπωλείων στο μέλλον.