Οι πτυχές της συνεισφοράς της Ελληνικής Ναυτοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδείχθηκαν στην ειδική εκδήλωση του Propeller Club, στα πλαίσια του θεσμού «Ημέρες Θάλασσας 2019».

Η εκδήλωση με θέμα «Η αξία της Ελληνικής Ναυτοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» εστίασε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας που είναι η ισχυρότερη ναυτιλία στον κόσμο αλλά και η «πύλη» εισόδου προϊόντων προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα, από τον πρόεδρο του Propeler Club, Γ. Ξηραδάκη τονίστηκε πως τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας μπορούν να φέρουν μεγάλες επενδύσεις στο διαμετακομιστικό και μεταποιητικό κλάδο, οι οποίες θα δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες και κυριότερα εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξηραδάκης σε αυτό το σημείο δήλωσε πως «πέραν της προσπάθειας ανόρθωσης της χώρας, πρέπει να αγωνιστούμε για την ανάδειξη της ναυτιλίας μας στην Ευρώπη. Γιατί η Ελληνική ναυτιλία δεν είναι μια βιομηχανία που αφορά μόνο τη μικρή μας χώρα αλλά αποτελεί το ήμισυ της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας και κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να λειτουργούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η Ελληνική ναυτιλία αφορά όλη την Ευρώπη».

Παρεμβάσεις έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. του Propeller Club κ. Δ. Ματθαίου, Κ. Ρόκκος και Κ. Φραγκούλης, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κ. Αντ Στελλιάτος, καθώς και ο εκπρόσωπος του “Maritime Hellas” κ. Γ. Αλεξανδράτος. Τέλος το χαιρετισμό του προέδρου της ΕΕΝΜΑ μετέφερε ο κ. Αντρέας Συρίγος.