Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει 32 εκατ. λίρες την ημέρα. Αιτία είναι η απουσία αεροπορικής σύνδεσης με τις ΗΠΑ. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το ttgmedia.com επικαλούμενο αναφορές από βρετανική ομάδα πίεσης.

Η αεροπορική βιομηχανία της Βρετανίας θέλει να ανοίξει ένας αεροπορικός διάδρομος μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης για να αντισταθμίσει τα 11 δισεκατομμύρια λίρες που χάθηκαν μέχρι στιγμής λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών με τις ΗΠΑ.

Υπολογίζεται ότι η τρέχουσα χωρητικότητα μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ είναι μόλις στο 15% των επιπέδων του 2019.

Η ομάδα και οι υποστηρικτές της ζητούν να δημιουργηθεί εναέριος διάδρομος με τεστ για Covid.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland Kaye, δήλωσε σχετικά: «Μπορούμε να ξεκινήσουμε με πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη και η οποία είναι η πιο πολύτιμη διαδρομή του Ηνωμένου Βασιλείου».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται περισσότερους επισκέπτες αεροπορικώς από τις ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Συνήθως καλωσορίζει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, καθιστώντας τις ΗΠΑ τη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενου τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου».

Οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ δαπάνησαν συνολικά 3,8 δισεκατομμύρια λίρες το 2019. Ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί κατά 3,1 δισεκατομμύρια λίρες το 2020.