Όταν ξεκινήσει ξανά η κινητικότητα στον τουρισμό, από τις 29 Μαΐου, η αυστριακή κυβέρνηση θα ελέγχει με τεστ για τον κορωνοϊό όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

“Ως Δημοκρατία της Αυστρίας, θα επενδύσουμε πολλά για να έχουμε υψηλές ικανότητες δοκιμών και να ελέγχουμε όσο το δυνατόν πιο τακτικά εργαζομένους που έρχονται σε επαφή με τον επισκέπτη”, δήλωσε την Πέμπτη ο Καγκελάριος της Αυστρίας κ. Σεμπαστιάν Κούρζ.

Ο κ. Χάραλντ Μάχρερ, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας, δήλωσε ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου, θα πρέπει να αυξηθεί η ικανότητα ελέγχου σε 65.000 εξετάσεις την εβδομάδα για τους υπαλλήλους στα καταλύματα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καλύψει το κόστος.

Η Γερμανία σημαντικότερη αγορά

Δεδομένου ότι τα γερμανικά-αυστριακά σύνορα θα πρέπει να είναι και πάλι ανοιχτά χωρίς περιορισμούς από τα μέσα Ιουνίου, οι καλοκαιρινές διακοπές στην Αυστρία γίνουν ξανά πραγματικότητα για τους Γερμανούς, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση, καθώς οι Γερμανοί επισκέπτες είναι η πιο σημαντική ομάδα για τον αυστριακό τουρισμό.