Παρά τις πρόσφατες εστίες που προκλήθηκαν από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του Δέλτα του COVID-19, η Αυστραλία παραμένει σε καλό δρόμο για να ανοίξει ξανά τα σύνορά της για ξένους τουρίστες όταν η χώρα φτάσει τα επίπεδα εμβολιασμού 70-80 %.

Αυτή την εβδομάδα, ο αερομεταφορέας σημαίας της Αυστραλίας Qantas προέβλεψε ότι η χώρα θα φτάσει σε αυτό το ορόσημο και θα ανοίξει ξανά στα διεθνή ταξίδια μέχρι τον Δεκέμβριο, λέγοντας ότι αναμένει να επαναλάβει τις πτήσεις προς χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου στα μέσα Δεκεμβρίου.

“Τα ποσοστά εμβολιασμού αναμένεται να φτάσουν το 70 % του επιλέξιμου πληθυσμού κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, επιτρέποντας τη σταθερή χαλάρωση των εσωτερικών περιορισμών και των περιορισμών στα σύνορα”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, αποκαλύπτοντας ετήσια απώλεια 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζεται με την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν όταν εμβολιαστεί το 70 % των κατοίκων ηλικίας 16 ετών και άνω, με τα σύνορα να ανοίγουν ξανά για διεθνείς ταξιδιώτες όταν τουλάχιστον το 80 % έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19. Σύμφωνα με το Reuters , περίπου το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού της Αυστραλίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ λίγο περισσότεροι από τους μισούς (53 τοις εκατό) έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

“Όταν η Αυστραλία φτάσει σε αυτούς τους κρίσιμους στόχους εμβολιασμού αργότερα φέτος και μειωθεί η πιθανότητα μελλοντικών κλειδώσεων και κλεισίματος των συνόρων, αναμένουμε να δούμε μια αύξηση της εσωτερικής ζήτησης ταξιδιών και μια σταδιακή επιστροφή των διεθνών ταξιδιών”, δήλωσε ο CEO της Qantas Group, Alan Joyce. Το

Παρά την αναφορά σχετικά χαμηλών 48.815 κρουσμάτων COVID-19 και 991 θανάτων μέχρι σήμερα, η Αυστραλία γνώρισε δραματική άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, με τα νέα καθημερινά κρούσματα της χώρας να ξεπερνούν τα 1.000 την Πέμπτη για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Για τους ταξιδιώτες που ελπίζουν να ζήσουν την Αυστραλία μέχρι το τέλος του 2021, ο αριθμός που θα πρέπει να παρακολουθείτε θα είναι το επίπεδο εμβολιασμού της χώρας.

“Αυτό το επίπεδο εμβολιασμού θα διευκολύνει τη ζωή με τον ιό, όπως κάνουμε με άλλους ιούς όπως η γρίπη”, ανέφερε το Ινστιτούτο Doherty με έδρα τη Μελβούρνη σε ανακοίνωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. “Μόλις φτάσουμε το 70 % της κάλυψης του εμβολίου, είναι δυνατό να ανοίξουμε σε δεκάδες ή εκατοντάδες κρούσματα εθνικά την ημέρα”.