Σοκ υπέστησαν Αυστραλέζες επιβάτιδες σε πτήση της Qatar Ντόχα-Σίδνεϊ, όταν οι αρχές στην Ντόχα, τις ανάγκασαν σε γυναικολογική εξέταση.

Το θέμα έχει πάρει και διπλωματικές διαστάσεις. Η αυστραλιανή κυβέρνηση δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» για την «επιθετική και εξαιρετικά ακατάλληλη μεταχείριση» γυναικών επιβατών σε πτήση της Qatar προς Σίδνεϊ.

Τις πήγαν για γυναικολογική εξέταση

Η αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με την Guardian αποβίβασε τις επιβάτιδες από το αεροσκάφος στην Ντόχα, για γυναικολογική εξέταση. Προκειμένου να εντοπιστεί η μητέρα ενός εγκαταλελειμμένου βρέφους.

Η πτήση QR908 προς Σίδνεϊ επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Hamad International στη Ντόχα στις 8.30 την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Αλλά καθυστέρησε για τέσσερις ώρες, αφού βρέθηκε ένα νεογέννητο βρέφος στο αεροδρόμιο.

Η Αυστραλία δήλωσε επίσημα στο Κατάρ σοβαρές ανησυχίες για το περιστατικό

«Δεν είναι κάτι που έχω ακούσει να συμβαίνει στη ζωή μου, σε οποιοδήποτε πλαίσιο, δήλωσε η υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίς Πέιν.

Έχουμε καταστήσει τις απόψεις μας πολύ σαφείς στις αρχές του Κατάρ για αυτό το θέμα».

Η αυστραλιανή κυβέρνηση σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Αυστραλίας (ABC), «ανησυχεί βαθιά για την απαράδεκτη μεταχείριση γυναικών επιβατών σε μια πρόσφατη πτήση της Qatar Airways στο αεροδρόμιο της Ντόχα.

Η μεταχείριση των εν λόγω γυναικών ήταν προσβλητική. Εξαιρετικά ακατάλληλη. Και πέρα από την ελεύθερη συγκατάθεση τους.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει επίσημα τις σοβαρές ανησυχίες για αυτό το περιστατικό στις αρχές του Κατάρ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου ασχολείται με αυτό το θέμα μέσω διπλωματικών οδών».

Η Qatar Airways δήλωσε στο Guardian Australia ότι δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν επιβάτη στην πτήση και είπε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει.

«Εκτιμούμε τις ανησυχίες και την ταλαιπωρία που εξέφρασαν οι Αυστραλοί επιβάτες στους οποίους έχετε συνομιλήσει και θα διερευνήσουμε αυτά τα θέματα με τις αρμόδιες αρχές και αξιωματούχους», δήλωσε εκπρόσωπος της.

ΠΗΓΗ: The Guardian