Η απαγόρευση της Αυστραλίας για διεθνή ταξίδια πρόκειται να αρθεί τον Νοέμβριο, ένα μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα σύνορα της Νέας Νότιας Ουαλίας θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ξανά μετά από 18 μήνες, στο πλαίσιο ενός σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών για τις πολιτείες που έχουν φτάσει το 80% των ποσοστών εμβολιασμού κατά του Κόβιντ.Οι εμπορικές πτήσεις εκτός της χώρας θα συνεχιστούν για τους εμβολιασμένους Αυστραλούς.

Η Qantas επιστρέφει σε Λονδίνο και Λος Άντζελες

Ο αυστραλιανός εθνικός αερομεταφορέας Qantas θα επισπεύσει τη διεθνή επανεκκίνηση στις 14 Νοεμβρίου 2021, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Σίδνεϊ και Λονδίνου και τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής μεταξύ Σίδνεϊ και Λος Άντζελες με αεροσκάφη Boeing 787-9 Dreamliners.

Η Qantas σημείωσε οτι οι δύο προορισμοί ήταν οι πιο δημοφιλείς στην ιστοσελίδα της τις τελευταίες εβδομάδες και δήλωσε ότι θα προστεθούν περισσότερες πτήσεις για να καλυφθεί η ζήτηση, αν χρειαστεί.

Οι ημερομηνίες έναρξης των δρομολογίων ενδέχεται να επικαιροποιηθούν μόλις η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία που θα ανοίξουν ξανά τα διεθνή σύνορα της ,τον Νοέμβριο, με τις πτήσεις είτε να επισπεύδονται είτε να μεταφέρονται για αργότερα μέσα στον μήνα.

Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, οι πτήσεις προς την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τον Καναδά και τα νησιά Φίτζι έχουν επισημανθεί ως μερικές από τις πρώτες χώρες στις οποίες θα εξυπηρετηθούν τα δρομολόγια, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αυστραλοί και οι μόνιμοι κάτοικοι που φτάνουν στη χώρα, θα μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για μια εβδομάδα, αντί να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες, εν αναμονή της επιτυχίας της δοκιμής της καραντίνας στο σπίτι της πολιτείας.

 

 

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ταξιδιών χωρίς καραντίνα μεταξύ ορισμένων χωρών, όπως η Νέα Ζηλανδία, “όταν αυτό είναι ασφαλές”.

“Ήρθε η ώρα να δώσουμε στους Αυστραλούς τη ζωή τους πίσω”, δήλωσε. “Τα διεθνή ταξίδια είναι σε καλό δρόμο για να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια για τους πλήρως εμβολιασμένους Αυστραλούς ταξιδιώτες. Πρόσθεσε επίσης ότι:

“Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον ανοίξει ξανά με ασφάλεια τα διεθνή ταξίδια και σύντομα θα έρθει η ώρα για την Αυστραλία να κάνει το επόμενο βήμα.

Η κυβέρνησή μας έχει ολοκληρώσει τα σχέδια ώστε οι αυστραλιανές οικογένειες να μπορούν να επανενωθούν, οι Αυστραλοί εργαζόμενοι να μπορούν να ταξιδεύουν εντός και εκτός της χώρας μας και μπορούμε να εργαστούμε για να καλωσορίσουμε τους τουρίστες πίσω στις ακτές μας.

Οι Αυστραλοί θα μπορούν να ταξιδεύουν , εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ότι μόλις γίνουν οι αλλαγές τον Νοέμβριο, οι σημερινοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί στο εξωτερικό που σχετίζονται με το Covid-19 θα καταργηθούν και οι Αυστραλοί θα μπορούν να ταξιδεύουν με την επιφύλαξη οποιωνδήποτε άλλων ταξιδιωτικών συμβουλών και περιορισμών, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι ρυθμίσεις των συνόρων των χωρών αυτών το επιτρέπουν.

Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι δεν θα υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί εάν είστε εμβολιασμένος Αυστραλός που εισέρχεται ή εξέρχεται από τις ακτές μας.

Καθώς άλλες πολιτείες της Αυστραλίας ανοίγουν εκ νέου, η κυβέρνηση θα παράσχει πρόσθετη στήριξη εάν συμφωνήσουν να εφαρμόσουν καραντίνα στο σπίτι.

Για να μεγιστοποιήσουμε τον αριθμό των Αυστραλών που μπορούν να επιστρέψουν, η κυβέρνησή μας προσφέρει επίσης διευκολύνσεις για πτήσεις σε οποιαδήποτε πολιτεία ή περιοχή που συμφωνεί να ξεκινήσει δοκιμές επταήμερης καραντίνας στο σπίτι για τους Αυστραλούς που επιστρέφουν”, δήλωσε ο Μόρισον.

Το Σίδνεϊ – έδρα του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Αυστραλίας – αναμένεται να βγει από τον αποκλεισμό 13 εβδομάδων στις 11 Οκτωβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Qantas, Alan Joyce, δήλωσε: “Η πρόωρη επαναλειτουργία των διεθνών συνόρων της Αυστραλίας θα σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην εκπληκτική αύξηση της ανάπτυξης των εμβολίων.

“Γνωρίζουμε ότι οι Αυστραλοί δεν μπορούν να περιμένουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να επανενωθούν με τους αγαπημένους τους και κυριολεκτικά χιλιάδες περιμένουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οπότε αυτή η ταχύτερη επανεκκίνηση είναι φανταστικά νέα.

Σημαίνει επίσης ότι μπορούμε να επαναφέρουμε περισσότερους από τους ανθρώπους μας στην εργασία τους, νωρίτερα”.