Προσωρινά όρια στις κοινωνικές συγκεντρώσεις έθεσαν οι Σεϋχέλλες, μετά από την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων κορωνοϊού στα νησιά.

Συγκεκριμένα, από τις 3 Μαΐου, υπήρχαν 1.068 κρούσματα μεταξύ των περίπου 99.000 κατοίκων των νησιών. Ως εκ τούτου το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης δημοσίευσε μια λίστα περιορισμών που θα ισχύουν έως τις 24 Μαΐου.

Τα σχολεία έκλεισαν ενώ απαγορεύτηκαν τα πάρτι, οι γάμοι και άλλες συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

Επίσης δεν επιτρέπονται τα συνέδρια και οι αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ τα καταστήματα, τα μπαρ και το καζίνο θα κλείνουν στις 7 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερο από το 60% των κατοίκων των Σεϋχελλών έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

Εισερχόμενοι επισκέπτες

Η κυβέρνηση των Σεϋχελλών επέβαλε περιορισμούς στους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Όποιος επιθυμεί να εισέλθει στη χώρα πρέπει να προσκομίσει απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής PCR. Αυτό θα πρέπει να έχει γίνει όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την άφιξη.

Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν, αλλά πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο άδειας υγείας και να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την ταξιδιωτική ασφάλιση που προσφέρει κάλυψη για πιθανή απομόνωση και καραντίνα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν σε οποιοδήποτε πιστοποιημένο ξενοδοχείο και δεν υπάρχει ελάχιστη απαίτηση διαμονής ή καραντίνας για τους επισκέπτες, εκτός εάν αναφερθούν συμπτώματα.

Τέλος, όποιος ταξιδεύει στις Σεϋχέλλες θα πρέπει να τηρεί τυποποιημένα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως χρήση μάσκας και κοινωνική απόσταση.