Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι αξιωματούχοι στη Βενετία ανακοίνωσαν ότι το τέλος εισόδου για τους τουρίστες -που αρχικά είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Ιούλιο- αναβλήθηκε για το επόμενο έτος.

Το ιταλικό ταξιδιωτικό hotspot ενέκρινε τον τουριστικό φόρο ως έναν τρόπο να περιορίσει τον «συντριπτικό αριθμό ημερήσιων ταξιδιωτών» (overtourism) στην πόλη, καθώς και να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ενώ ιδέα έχει θετικές αντιδράσεις από τους ντόπιους, οι αρχές της Βενετίας ψήφισαν να καθυστερήσουν την εισαγωγή του τέλους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2023.

Όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος κανόνας, οι ημερήσιοι ταξιδιώτες που στην ιστορική πόλη θα πρέπει να κάνουν προκράτηση και να πληρώσουν ένα αντίτιμο εισόδου χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή κρατήσεων.
Οι τιμές στο εισιτήριο ποικίλλουν από 3 ευρώ έως 10 ευρώ, ανάλογα με την εποχή.

Ο Δήμος της Βενετίας σχεδιάζει επίσης να εγκαταστήσει ηλεκτρονικές μπάρες (τουρνικέ) στα σημεία πρόσβασης στην πόλη.

Οι αξιωματούχοι εφάρμοσαν προηγουμένως απαγόρευση στα κρουαζιερόπλοια το περασμένο καλοκαίρι και εγκατέστησαν ένα σύστημα παρακολούθησης βίντεο που παρακολουθεί τη ροή των τουριστών στους δρόμους της πόλης.

Πριν ο COVID-19 κλείσει τα ταξίδια, η Βενετία υποδεχόταν έως και 110.000 τουρίστες την ημέρα, οι οποίοι ξεπερνούσαν κατά πολύ τον σημερινό μόνιμο πληθυσμό των περίπου 50.000 κατοίκων.