Οι επισκέπτες της Βενετίας θα πρέπει σύντομα να πληρώνουν 5 ευρώ την ημέρα για να εξερευνήσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στόχος του εν λόγω μέτρου είναι η καταπολέμηση του υπερτουρισμού.

Το περασμένο καλοκαίρι είχαν προταθεί πολλά μέτρα για τον έλεγχο των αριθμών τουριστών. Μερικά από αυτά ήταν το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων και ένα τέλος εισόδου στην πόλη τύπου Disneyland.

Πριν από την πανδημία, περισσότεροι από 25 εκατ. άνθρωποι επισκέπτονταν την πόλη κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το Euronews, οι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται την πόλη μόνο αφού έχουν κάνει online κράτηση εισιτηρίων 5 ευρώ.

Τα εισιτήρια θα ισχύουν μόνο για μία ημέρα, με σκοπό τον περιορισμό του αριθμού των συμμετοχών. Το σύστημα θα τεθεί σε ισχύ σε λίγες εβδομάδες.

Ο Σιμόν Βεντουρίνι, αντιδήμαρχος τουρισμού της πόλης, είπε στο Euronews ότι στόχος είναι να αποθαρρυνθεί ο «μονοήμερος τουρισμός».

Επιπλέον, 500 κάμερες θα παρακολουθούν τη ροή των επισκεπτών. Η αστυνομία θα μπορεί επίσης να εντοπίσει την ταυτότητα των ανθρώπων χάρη σε δεδομένα από κινητά τηλέφωνα.

Η ιταλική πόλη προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών για πολλά χρόνια και το περασμένο καλοκαίρι απαγόρευσε τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.