Καθώς η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί παγκόσμια αναταραχή, η τελευταία έρευνα 344 ταξιδιωτικών πρακτορείων σαφάρι αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι υποφέρουν από πτώση στις επιχειρήσεις τουλάχιστον 75%.

Ο αντίκτυπος γίνεται έντονα αισθητός στη βιομηχανία σαφάρι ύψους 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Αφρικής – πολλά πάρκα και αποθεματικά έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους και απώλειες θέσεων εργασίας γίνονται αισθητές σε τοπικές κοινότητες που βασίζονται στη βιομηχανία σαφάρι για απασχόληση.

Το SafariBookings.com, μια διαδικτυακή αγορά για αφρικανικές περιηγήσεις σαφάρι, πραγματοποίησε πρόσφατα την έκτη μηνιαία έρευνα μεταξύ 344 ταξιδιωτικών πρακτορείων. Στόχος της έρευνας ήταν να αποκτήσει μια λεπτομερή κατανόηση του αντίκτυπου στη βιομηχανία από την ύφεση των ταξιδιών που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις προηγούμενες πέντε έρευνες – ένας μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών πρακτόρων υποφέρει από μείωση των κρατήσεων κατά τουλάχιστον 75%.

Όπως είπε ένας χειριστής, «Ο αντίκτυπος του ιού είναι παγκόσμιος . Φυσικά, η επιχείρηση σαφάρι στην Τανζανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε παρατηρήσει μείωση πάνω από 90% στις κρατήσεις και έχουμε κλείσει για περισσότερο από 4 μήνες τώρα. ” Και στην Ουγκάντα ​​ένας χειριστής απλώς είπε: «Αυτή η πανδημία έχει επηρεάσει τον τουριστικό τομέα στο βαθμό που από τον Φεβρουάριο δεν έχω λάβει προσφορές ή κρατήσεις για σαφάρι».

Περίπου το 91% των χειριστών δήλωσαν ότι είχαν χάσει τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των κρατήσεων. Ένας χειριστής της Ναμίμπια συνόψισε την κατάσταση στη Νότια Αφρική, «Στη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα, ο τουρισμός μας υποφέρει άσχημα χωρίς τους συνήθεις διεθνείς πελάτες μας. Πολλά μέρη έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους. Είναι πραγματικά θλιβερή εποχή για τον τουρισμό. ”

Το 70% των φορέων που απάντησαν στην έρευνά μας δήλωσαν ότι οι ακυρώσεις είχαν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 75% στις υπάρχουσες κρατήσεις. Λιγότερο από 4% είπε ότι ήταν επιχείρηση ως συνήθως.

Καθώς χώρες όπως η Κένυα και η Τανζανία γίνονται φάροι ελπίδας για τη βιομηχανία σαφάρι, ξεκινώντας ξανά τις διεθνείς πτήσεις, υπάρχειένας πιο θετικός τόνος που κάνει τα πρώτα δοκιμαστικά του βήματα από ορισμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες. “Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ξεκινήσει κάποια ανάκαμψη, πιθανότατα τον επόμενο μήνα μόλις ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Τανζανίας και Κένυας, και καθώς ξεκινούν περισσότερες πτήσεις – πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες είναι υψηλές ότι οι επιχειρήσεις θα βελτιωθούν κατά τουλάχιστον 50%.”

Αυτός ο χειριστής από την Κένυα έβλεπε ακόμη και την πανδημία ως ευκαιρία βελτίωσης, «Η πανδημία έχει σίγουρα επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, αλλά από την άλλη πλευρά μας έχει κάνει να σκεφτούμε βαθύτερα το επιχειρηματικό μας μοντέλο, το οποίο μας οδήγησε να σχεδιάσουμε ένα πιο στρατηγικό μοντέλο που θα είναι σε θέση να παραμείνει βιώσιμο ακόμη και σε μια κρίση.