Η εμπορική ένωση UKHospitality λέει ότι πάνω από το ένα τρίτο των επιχειρήσεων αναμένουν να λειτουργούν με ζημία ή να είναι μη βιώσιμες μέχρι το τέλος του έτους.

Μια νέα έρευνα από το UKHospitality, το British Beer and Pub Association, το British Institute of Innkeeping and Hospitality Ulster βρήκε επίσης ότι το 93% αντιμετωπίζει πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των χειριστών (77%) βλέπουν μείωση στους ανθρώπους που τρώνε και πίνουν έξω και το 85% αναμένει ότι αυτό θα επιδεινωθεί.

Ως αποτέλεσμα, το 89% είτε δεν είναι σίγουρο είτε είναι απαισιόδοξο ότι τα τρέχοντα επίπεδα στήριξης που προσφέρει η κυβέρνηση θα προστατεύσουν τη βιομηχανία τους επόμενους έξι μήνες.

Σε κοινή δήλωση, οι εμπορικές ενώσεις ανέφεραν: «Τα αποτελέσματα περιγράφουν ξεκάθαρα τη σκληρή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις φιλοξενίας, με πολλές να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού».

«Η ευπάθεια του κλάδου λόγω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των ακρωτηριαστικών αυξήσεων στο κόστος των αγαθών και της μείωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών».

«Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, φαίνεται απίστευτα πιθανό ότι θα χάσουμε ένα σημαντικό κομμάτι του κλάδου της φιλοξενίας της Βρετανίας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

«Πριν από την ενεργειακή κρίση, ο κλάδος έδειχνε σημάδια δυναμικής ανάκαμψης».

«Εάν η κυβέρνηση θέλει να είναι τομείς της οικονομίας με υπερφόρτιση, ο δυναμικός κλάδος της φιλοξενίας μας ετοιμάζεται να αναπτυχθεί. Αλλά πρέπει πρώτα να επιβιώσει από αυτήν την κρίση γενεών».

«Θα ενθαρρύνουμε όλοι τον νέο Πρωθυπουργό να συνεργαστεί με τον κλάδο σε αυτά τα προτεινόμενα μέτρα».