H διεθνής βιομηχανία MICE το 2022 αποτιμήθηκε σε 598,2 δισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι το 2032, ελπίζεται να φτάσει τα 2.309,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας CAGR 11,6% , σύμφωνα με έκθεση της Allied Market Research, με τίτλο MICE Industry Market by Event type: Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2023–2032

Η πρόοδος της βιομηχανίας MICE υποκινείται κυρίως από διάφορους παράγοντες. Η βιομηχανία MICE έχει σταδιακά αποδεχτεί υβριδικές και εικονικές μορφές συμβάντων. Αυτό επέτρεψε μεγαλύτερη εμβέλεια και ευκολία, επιτρέποντας στους παγκόσμιους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε εκθέσεις και συνέδρια χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας.

Επιπλέον, στη βιομηχανία MICE, η βιωσιμότητα έχει γίνει η κύρια εστίαση. Οι διοργανωτές και οι χώροι εκδηλώσεων έχουν αποδεχθεί φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για να μειώσουν την περιβαλλοντική επιρροή των συνεδρίων και των συναντήσεων.

Αυτό περιλάμβανε τη χρήση βιώσιμων υλικών, τη μείωση των απορριμμάτων και την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών. Άλλωστε στο MICE η προσθήκη τεχνολογίας ήταν σε ανοδική πορεία. Αυτό περιλάμβανε τη χρήση λογισμικού διαχείρισης συμβάντων, εικονικής πραγματικότητας, εφαρμογών για κινητά και επαυξημένης πραγματικότητας για τη βελτίωση της εμπειρίας της εκδήλωσης γενικά.

Το 2022, το τμήμα συνεδριάσεων οργάνωσε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς, αντιπροσωπεύοντας πάνω από τα τρία πέμπτα των εσόδων της αγοράς MICE και εκτιμάται ότι θα διατηρήσει την ηγετική του θέση καθ’ όλη την περίοδο πρόβλεψης.