Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Παγκόσμια Ένωση Βιομηχανίας Εκθέσεων ανακοινώνει την νέα πρωτοβουλία Net Zero Carbon Events.

Σκοπός της είναι η σύνδεση της βιομηχανίας MICE παγκοσμίως με την ταχέως αναπτυσσόμενη κίνηση προς το καθαρό μηδέν άνθρακα έως το 2050. Η πρωτοβουλία αυτή φιλοξενείται από τo Joint Meetings Industry (JMIC).

Τον Νοέμβριο του 2021, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στη Γλασκώβη της Σκωτίας στο COP26. Και θα παρουσιάσουν πώς οι χώρες τους θα επιτύχουν τη μείωση κατά 50% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030, προκειμένου να υλοποιήσουν τη συμφωνία του Παρισιού.

Πριν από αυτήν τη συνάντηση, κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί από όλους τους τομείς θέτουν τις δικές τους πορείες προς αυτόν τον στόχο. Αλλά και τον τελικό έως το 2050.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, το JMIC στοχεύει στη σύνδεση όλων των ενδιαφερομένων μερών.
Σε εταιρικές, επαγγελματικές, ακαδημαϊκές και κοινότητες προορισμού παγκοσμίως που έχουν επίσης δεσμευτεί να συμμετάσχουν. Καθώς και να καλέσει νέους συμμετέχοντες.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συλλογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα.

Στόχος της πρωτοβουλίας Net Zero Carbon Events

Στόχος της πρωτοβουλίας Net Zero Carbon Events είναι να συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών του κλάδου, με:

  • Κοινοποίηση της δέσμευση της βιομηχανίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Και την πορεία προς το καθαρό μηδέν έως το 2050.
  • Ανάπτυξη κοινών μεθοδολογιών για τη μέτρηση των άμεσων, έμμεσων και αλυσίδων εφοδιασμού της βιομηχανίας εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
  • Κατασκευή οδικού χάρτη σε επίπεδο βιομηχανίας προς το καθαρό μηδέν έως το 2050. Και μείωση των εκπομπών έως το 2030 σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού, με υποστήριξη και καθοδήγηση σε βασικά ζητήματα.
  • Ενίσχυση της συνεργασίας με προμηθευτές και πελάτες για να εξασφαλιστεί ευθυγράμμιση και κοινές προσεγγίσεις.
  • Καθιέρωση κοινών μηχανισμών για την αναφορά προόδου και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Ο κλάδος MICE θα διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

«Τα γεγονότα οδηγούν τις βιομηχανίες και τις κοινωνίες, δηλώνει ο James Rees πρόεδρος του JMIC.
Διαμορφώνουν συνομιλίες, προωθούν την καινοτομία και δημιουργούν επιχειρήσεις. Είναι κλειδιά για την ανθρώπινη συνεργασία.

Αυτό ισχύει για κάθε θέμα, Συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας και της κλιματικής αλλαγής.
Ο κλάδος MICE πρέπει να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Παρέχουμε τους χώρους συνάντησης και τις αγορές για να εργαστούμε για την επίλυση της κλιματικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, έχουμε την ευθύνη να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας στην κλιματική αλλαγή.

Καλούμε οργανισμούς από όλη τη βιομηχανία εκδηλώσεων – χώρους, διοργανωτές, εκθέτες και προμηθευτές – να συμμετάσχουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Για να οδηγήσουν τον τομέα των εκδηλώσεων στο μηδέν».

Η νέα πρωτοβουλία προκύπτει από το έργο μιας οργανωτικής ομάδας εργασίας που ξεκίνησε από τα μέλη της JMIC UFI, AIPC και ICCA. Και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Emerald Expositions (ΗΠΑ), Freeman (ΗΠΑ), HKCEC (Κίνα), Informa (Ηνωμένο Βασίλειο), Javits Center (ΗΠΑ) ), MCI (Ελβετία), Messe München (Γερμανία), RX (Ηνωμένο Βασίλειο) και Scottish Event Campus (Ηνωμένο Βασίλειο).

Γεννήθηκε μετά από συζήτηση με τη γραμματεία της UNFCCC – Σύμβαση στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τη γραμματεία της κλιματικής αλλαγής, η οποία υποστηρίζει επίσης πρωτοβουλία.

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι στη διεύθυνση https://netzerocarbonevents.org.

Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί αυτή η πρωτοβουλία που αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία MICE στο σύνολο της. Καθώς και να παράσχει μια συνεργατική δέσμευση στην οποία όλοι θα μπορούν να δράσουν.