Εξερευνώντας το μέλλον της αεροπορίας, η Arabian Travel Market (ATM), που πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 9 Μαΐου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι, θα φιλοξενήσει εξέχουσες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και κατασκευαστές αεροσκαφών για να συζητήσουν τις τελευταίες καινοτομίες και λύσεις του κλάδου.

Ψηλά στην ατζέντα είναι η βιωσιμότητα και ο ρόλος των νεοφυών επιχειρήσεων και των καινοτομιών στη βιομηχανία.

Το θέμα για την 31η έκδοση της ATM είναι «Ενδυναμώνοντας την Καινοτομία: Μεταμορφώνοντας τα Ταξίδια μέσω Επιχειρηματικότητας», προασπίζοντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τΙς καινοτομίες που συμβάλλουν σημαντικά στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού.

Η ATM έχει συνεργαστεί με το Aviation X Lab και το πρόγραμμα Intelak, τα οποία έχουν κοινή αποστολή να φέρουν επανάσταση στην ταξιδιωτική βιομηχανία παρέχοντας μια πλατφόρμα για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το Aviation X Lab, το οποίο ιδρύθηκε το 2017, ενώνει τους διεθνείς ηγέτες της αεροπορικής εταιρείας Emirates Airline, Thales Group, Collins Aerospace, GE Aerospace και Airbus, με αποστολή να αναδιαμορφώσει το μέλλον του αεροπορικού τομέα μέσω καινοτόμων, βιώσιμων ιδεών.

Τα Προγράμματα της Intelak περιλαμβάνουν τα Intelak Idea Lab, Intelak Incubator και Intelak Accelerator, τα οποία υποστηρίζουν νεοφυείς επιχειρήσεις και προωθούν την ανάπτυξη νέων ιδεών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στους τομείς των ταξιδιών, της αεροπορίας και του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), η αεροπορική βιομηχανία ήταν υπεύθυνη για το 2% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 που σχετίζονται με την ενέργεια το 2022, συμβάλλοντας σημαντικά στο παγκόσμιο αποτύπωμα άνθρακα. Το Sustainable Aviation Fuel (SAF) έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για τον μετριασμό των εκπομπών από τα αεροπορικά καύσιμα και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) εκτιμά ότι το SAF θα μπορούσε να συμβάλει περίπου στο 65% της μείωσης των εκπομπών που χρειάζονται οι αερομεταφορές για να επιτύχουν καθαρό μηδέν μέχρι το 2050.

Οι αεροπορικές εταιρείες που παρουσιάζονται στην έκθεση φέτος περιλαμβάνουν τις Emirates, flydubai, Saudia, flynas, Qatar Airways και Egypt Air, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στην ATM 2024. Επιπλέον, θα έχουν παρουσία οι εταιρείες ιδιωτικών τζετ MayFair Jets Group και Air Charter Service.

Η Emirates έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε πτήση επίδειξης Airbus A380 με 100% καύσιμο SAF και διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους στον κλάδο, επενδύοντας σε πιο οικολογικά αποδοτικά αεροσκάφη.