Στο Inter Expo Center της Σόφιας πραγματοποιήθηκε η 29η Vacation and Spa Expo 2012, μεταξύ 16 και 18 Φεβ, 2012.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Βουλγαρίας και της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων.

Μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ είπε ότι η επένδυση της Βουλγαρίας στην τουριστική διαφήμιση αυξήθηκε κατά 121% το 2011 σε σύγκριση με το 2009.

Ο Τράικοφ είπε ότι η συνολική επένδυση διαφήμισης των τουριστικών προϊόντων της Βουλγαρίας  για το 2012 θα φθάσει τα 26 εκατ. λέβα, που αποτελεί αύξηση κατά 4 εκατ. λέβα από έτος σε έτος.

Σύμφωνα με τον Τράικοφ, «η Βουλγαρία αναδύεται ως ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς προορισμούς χειμερινού τουρισμού με φόντο τη γενική ύφεση στην Ευρώπη».

Υπενθύμισε ότι οι τέσσερις παγκόσμιοι αγώνες κυπέλλου σκι θα πραγματοποιηθούν στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων.

Ο Τράικοφ αναμένει μια καλή σεζόν για τον τουρισμό το καλοκαίρι στη Βουλγαρία, υπογραμμίζοντας τον αυξανόμενο αριθμό των πτήσεων charter στα βουλγαρικά θέρετρα καθώς και την πρόσφατη απόφαση της Βουλγαρίας να άρει τις προϋποθέσεις βίζα για τους κατόχους θεωρήσεων Σένγκεν.

Το 2012 η έκθεση προσέλκυσε πάνω από 300 συμμετέχοντες από 16 διαφορετικές χώρες, με συνολικά 280 περίπτερα. Η Βουλγαρία αντιπροσωπεύεται από 225 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 25 από το Υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού.

Κώστας Μπιλιάνης