Εν μέσω μίας ανεξέλεγκτης πανδημίας στη χώρα, η Βραζιλία άνοιξε ξανά πολλά αεροδρόμια για ξένους επισκέπτες για μια αρχική περίοδο 30 ημερών, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Diário Oficial”.

Σύμφωνα με αυτό, οι τουρίστες πρέπει να παρέχουν απόδειξη ασφάλισης υγείας που ισχύει στη Βραζιλία και καλύπτει την περίοδο του ταξιδιού, για παράδειγμα, πριν από τη διαμονή έως και 90 ημερών. Η αεροπορική είσοδος παραμένει απαγορευμένη χωρίς να δηλώνεται σημαντικός λόγος για τις πολιτείες Mato Grosso do Sul, Paraíba, Rondônia, Rio Grande do Sul και Tocantins, από ξηρά και θάλασσα.

Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έκλεισε τα σύνορα της χώρας λόγω της πανδημίας και περιόρισε τη διεθνή εναέρια κυκλοφορία. Ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro είχε ωστόσο περιγράψει το κλείσιμο των συνόρων ως αναποτελεσματικό στην καταπολέμηση του ιού.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα έχουν έχουν μολυνθεί από τον ιό. Ο αριθμός των καθημερινών νέων λοιμώξεων έφτασε σε νέο υψηλό την Τετάρτη στα 69.074. Οι πρόσφατα αναφερόμενοι 1.595 θάνατοι κορώνας μέσα σε 24 ώρες έθεσαν επίσης νέο ρεκόρ.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία είναι σήμερα ένα από τα καυτά σημεία της πανδημίας. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι σημαντικά υψηλότεροι, καθώς πραγματοποιούνται μόνο λίγες δοκιμές στη Βραζιλία.