Η είσοδος διεθνών ταξιδιωτών με τουριστική βίζα σπάει τα εμπόδια και επιβεβαιώνει την άνοδο του κλάδου. Η Βραζιλία ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου ξένων επισκεπτών τους πρώτους πέντε μήνες του 2022. Ο αριθμός αποδεικνύει την επανέναρξη του κλάδου μετά από δύο χρόνια περιορισμών που επιβλήθηκαν από την πανδημία Covid-19. Τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Σύστημα Κυκλοφορίας (STI) της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Μέχρι τον Απρίλιο, οι τουριστικές συμμετοχές ήταν 60% υψηλότερες από το σύνολο του 2021. Τον Μάιο έσπασε το φράγμα περισσότερων από 1 εκατομμυρίου ξένων τουριστών, κάτι που δεν είχε συμβεί από το 2020.

Η συνδεσιμότητα αυξάνεται επίσης. Το διεθνές αεροπορικό δίκτυο της Βραζιλίας αυξήθηκε επίσης σημαντικά τον Μάιο του 2022 και αντιπροσωπεύει ήδη το 74,36% της χωρητικότητας το 2019. Οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 312,89% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021. Τα στοιχεία προέρχονται από την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Anac).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Embratur, Σίλβιο Νασιμέντο, τα δεδομένα αποδεικνύουν την επανέναρξη του τουρισμού στη χώρα και ενισχύουν την αποστολή του Οργανισμού να συνεχίσει να προβάλλει τη χώρα διεθνώς.

«Με ενθουσιασμό λάβαμε αυτά τα σπουδαία νέα. Μέσα σε μόλις πέντε μήνες, διπλασιάσαμε τον αριθμό των ξένων επισκεπτών σε σύγκριση με ολόκληρο το 2021. Είμαστε σίγουροι ότι με την προώθηση των προορισμών μας θα επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στα επίπεδα του 2019», δήλωσε ο Nascimento.

Η Embratur έχει εντείνει τις πρωτοβουλίες προώθησης της Βραζιλίας σε στρατηγικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον πέντε διαφημιστικές καμπάνιες ήταν προγραμματισμένες να προβληθούν το 2022.

Επιπλέον, από μια συνεργασία με την Υπηρεσία Υποστήριξης της Βραζιλίας για Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις – Sebrae, ο Οργανισμός έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών για την αύξηση της διάδοσης της Βραζιλίας στο εξωτερικό, όπως εκδρομές τύπου με ξένους δημοσιογράφους, συμμετοχή σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, διοργάνωση roadshow και famtours με φορείς, πράκτορες και συλλόγους του κλάδου.