Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο  θα χαλαρώσει τα μέτρα εισόδου για τους Γάλλους  μαθητές στις σχολικές εκδρομές, οι οποίες έχουν πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

H βρετανική επικράτεια υπήρξε δημοφιλής προορισμός για σχολικές εκδρομές από τη Γαλλία πριν το Brexit, με 10.000 ταξίδια το χρόνο.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες εκτιμούν ότι οι σχολικές εκδρομές απέφεραν περίπου 116 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το Brexit, όταν τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, ο αριθμός των σχολικών εκδρομών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία μειώθηκε.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στις πρόσθετες απαιτήσεις για τεκμηρίωση. Στους μαθητές απαιτείται να προσκομίσουν διαβατήριο, ταυτότητα και βίζα εάν δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Περίπου οι μισοί Γάλλοι μαθητές δεν έχουν διαβατήριο, αφού δεν το χρειάζονταν για να ταξιδέψουν εντός της ΕΕ.
Η απόκτηση του μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία για τους Γάλλους γονείς, ενώ η βίζα κοστίζει 116 ευρώ.

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου συζητά να επιτραπεί στις σχολικές ομάδες από τη Γαλλία να απαλλάσσονται από απαίτηση βίζας, απαιτώντας μόνο διαβατήριο για να ταξιδέψουν στη χώρα.
Οι νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 28 Δεκεμβρίου και όλοι οι ανήλικοι έως 18 ετών που σπουδάζουν σε σχολείο ή εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Γαλλία μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό αυτές τις προϋποθέσεις.
Οι σχολικές εκδρομές θεωρούνται ομάδες μαθητών με πέντε ή περισσότερα άτομα.

Εάν αυτό το μέτρο αποδειχθεί αποτελεσματικό, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσει να εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες για όλους τους μαθητές στην Ευρώπη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σχολικές εκδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ έχουν μειωθεί έως και κατά τα δύο τρίτα το έτος μετά την εισαγωγή των συνοριακών ελέγχων του Brexit.