Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Βόρεια Κορέα θα ανοίξει ξανά μια πόλη για διεθνείς τουρίστες τον Δεκέμβριο μετά από σχεδόν πέντε χρόνια κλεισίματος των συνόρων λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες.

Η Βόρεια Κορέα επέτρεψε μόνο σε Ρώσους τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα στις αρχές του 2024, εν μέσω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, πρακτορεία από την Κίνα ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα επιτραπεί στους τουρίστες να επισκεφθούν την ορεινή βόρεια πόλη Σαμτζιγιόν.

Η απομονωμένη Βόρεια Κορέα “σφραγίστηκε” στην αρχή της πανδημίας στις αρχές του 2020 και άρχισε να τερματίζει τους περιορισμούς μόλις στα μέσα του περασμένου έτους.
Το κλείσιμο των συνόρων διέκοψε επίσης τις εισαγωγές βασικών αγαθών, οδηγώντας σε ελλείψεις τροφίμων που επιδεινώθηκαν από τις διεθνείς κυρώσεις λόγω του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

«Μέχρι στιγμής μόνο η Σαμτζιγιόν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά πιστεύουμε ότι η Πιονγκγιάνγκ και άλλα μέρη θα ανοίξουν επίσης», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook την Τετάρτη το KTG Tours, με έδρα την Σενγιάνγκ στην Κίνα.

Το Koryo Tour του Πεκίνου είπε ότι οι τουρίστες θα μπορούσαν «δυνητικά» να επισκεφθούν άλλα μέρη της Βόρειας Κορέας τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με κρατικά Μέσα ενημέρωσης, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει να μεταρέψει την Σαμτζιγιόν σε θέρετρο για ξένους ταξιδιώτες.
Αποκαλύπτοντας τον Ιούλιο το πλάνο ανοικοδόμησης του αεροδρομίου της πόλης έκανε λόγο για «αναζωογόνηση του διεθνούς τουρισμού» θα απευθύνονταν σε επισκέπτες από «φιλικά» κράτη.