Νέο κέντρο αιτήσεων βίζας στη Μοσούλη του Ιράκη άνοιξε η Γαλλία, καθιστώντας έτσι την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανοικοδόμησε την εγκατάσταση και άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες βίζας για όλους όσους ζουν στο Κυβερνείο της Νινάουα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε στη Μοσούλη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του κέντρου και διόρισε τον Jean-Christophe Augé Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία στο Ιράκ, όλοι όσοι ζουν στο κυβερνείο της Νινάουα και θέλουν να πάνε στη Γαλλία μπορούν τώρα να αρχίσουν να υποβάλλουν την αίτησή τους για βίζα για τη Γαλλία απευθείας στη Μοσούλη.

Το ίδιο εξήγησε ότι η αίτηση θεώρησης υποβάλλεται ως μέρος ενός συστήματος που έχει δημιουργηθεί με το TLS Contact.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις ο αιτών καταρτίσει το αρχείο του, πρέπει να μεταβεί στον ιστότοπο του TLS Contact επιλέγοντας το κέντρο της Μοσούλης.

Επιπλέον, η Πρεσβεία σημείωσε περαιτέρω ότι μόλις συλλεχθούν όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες από το TLS Contact, τα αιτήματα θα διεκπεραιωθούν από τις προξενικές υπηρεσίες της Γαλλικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Εφόσον το Ιράκ δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα με τις χώρες της ΕΕ/της ζώνης Σένγκεν, όλοι οι πολίτες του χρειάζονται βίζα Σένγκεν για να τους επιτραπεί η είσοδος στη Γαλλία και στο υπόλοιπο μπλοκ.

Οι αιτούντες βίζα Σένγκεν πρέπει επίσης να υποβάλουν τα εξής αποδεικτικά στοιχεία για να ταξιδέψουν στη Γαλλία :

  • Ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας.
  • Κράτηση θέσης διαμονής.
  • Δρομολόγιο πτήσης μετ’ επιστροφής.
  • Απόδειξη της προσωπικής τους κατάστασης.
  • Απόδειξη ότι έχουν επαρκή οικονομικά μέσα.