Οι επισκέπτες χρειάζονται τώρα μια απόδειξη για τον Covid-19 για να ανέβουν στον Πύργο του Άιφελ ή να επισκεφθούν γαλλικά μουσεία ή κινηματογραφικά θέατρα, το πρώτο βήμα σε μια νέα εκστρατεία ενάντι στις λοιμώξεις παραλλαγής του δέλτα .

Καθώς ο νέος κανόνας τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη , οι τουρίστες που ήρθαν στο ορόσημο του Παρισιού χωρίς προετοιμασία παρατάχθηκαν για γρήγορες δοκιμές στην τοποθεσία. Οι επισκέπτες πρέπει να δείξουν ότι είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι, είτε έχουν δοκιμαστεί αρνητικά για τον κορωνοϊό, είτε έχουν αναρρώσει από το Covid-19.

“Ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα και πρέπει να δράσουμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Η λύση είναι «εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός», δήλωσε ο Καστέξ την Τετάρτη στην τηλεόραση TF1. Από τα 18.000 νέα περιστατικά κορωνοϊού της Γαλλίας που αναφέρθηκαν την Τρίτη, το 96% αφορούσε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, είπε.

Στον Πύργο του Άιφελ, οι εργαζόμενοι σάρωσαν τους κωδικούς QR σε ψηφιακά δελτία υγείας και έλεγξαν τυπωμένα εμβόλια ή πιστοποιητικά δοκιμής. Η απαίτηση έκδοσης τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη σε πολιτιστικούς και τουριστικούς χώρους στη Γαλλία, μετά από κυβερνητικό διάταγμα.

Εν τω μεταξύ, ο Μακρόν θέλει να επεκτείνει την απαίτηση Covid Pass σε όλα τα γαλλικά εστιατόρια και σε πολλούς άλλους τομείς της δημόσιας ζωής, καθώς και να ζητήσει από όλους τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό, παρά την αντίσταση σε ορισμένα μέρη. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα γύρω από τη Γαλλία το Σαββατοκύριακο, και ο πρωθυπουργός είπε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει έγκριση από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα χρειαστεί επίσης χρόνο.