Η Γαλλία φέρεται να είναι έτοιμη να χαλαρώσει τους κανόνες για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Ένας υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι θα καταργήσει την απαίτηση για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες εκτός ΕΕ να έχουν αρνητικό τεστ Covid πριν από την άφιξή τους, σύμφωνα με την Telegraph .

Ο υπουργός , Κλεμέν Μπον, πρότεινε ότι θα επιβεβαιωθεί αυτή την εβδομάδα εγκαίρως για τους Βρετανούς που αναζητούν προορισμούς σκι και άλλα ταξίδια.

Τα μη εμβολιασμένα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει επί του παρόντος να απομονωθούν για δέκα ημέρες κατά την άφιξή τους, αλλά η εφαρμογή NHS που δείχνει εάν ένα παιδί είχε προηγούμενη μόλυνση είναι πλέον ενσωματωμένη στο γαλλικό σύστημα.

Η Γαλλία την περασμένη εβδομάδα άλλαξε την προθεσμία του για την κατάταξη του εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου , λέγοντας ότι θα πρέπει να πάρουν ένα ενισχυτικό εάν έλαβαν τη δεύτερη δόση τους νωρίτερα από τον Μάιο πέρυσι.

Για να αναγνωριστεί πλήρως, ο καθένας ηλικίας 18 ετών ή άνω θα έπρεπε να είχε την κύρια πλήρη πορεία εμβολιασμού τους μέσα στους τελευταίους εννέα μήνες ή μια ενισχυτική δόση COVID-19.

Οι δοκιμές για εμβολιασμένους ταξιδιώτες μειώνεται από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Ο