Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Γαλλία προτρέπει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να ξεκινήσουν τεστ COVID σε Κινέζους ταξιδιώτες, εν μέσω επιδημίας που σαρώνει την ασιατική χώρα.

Μέχρι στιγμής οι μόνες χώρες της ΕΕ που απαιτούν δοκιμές σε αφίξεις από την Κίνα είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία -συν το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός του μπλοκ- με τους αξιωματούχους της ΕΕ να αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν μια κοινή θέση σε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες πριν από τα Χριστούγεννα.

Περισσότερες συνομιλίες με την ΕΕ θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα. Από χθες Κυριακή 1 Ιανουαρίου, η Γαλλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να παρέχουν αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρηση ενώ θα πραγματοποιούν στα αεροδρόμια τυχαίες δοκιμές σε αυτούς που φτάνουν.

Τα νέα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ στη Γαλλία έως τις 31 Ιανουαρίου, με έξι πτήσεις να προέρχονται από την ηπειρωτική Κίνα κάθε εβδομάδα και έως και δέκα εάν συνυπολογιστούν και οι πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ.

Μεταξύ των 300 επιβατών της πτήσης Πεκίνο-Παρίσι που προσγειώθηκαν την Κυριακή, περίπου εξήντα εισήλθαν στο γαλλικό έδαφος. Όλοι συμφώνησαν να κάνουν ένα γρήγορο τεστ PCR πριν πάνε να παραλάβουν τις αποσκευές τους. Εάν κάποιο τεστ βγει θετικό, οι επιβάτες πρέπει να αυτοαπομονωθούν για επτά ημέρες.

Τρία χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην κεντρική πόλη της Γουχάν, η Κίνα έβαλε τέλος στη δρακόντεια πολιτική της, γνωστή ως «μηδέν COVID» στις 7 Δεκεμβρίου.

Από την άρση των περιορισμών, τα κινεζικά νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από ένα κύμα ασθενών, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι.