Το Παρίσι αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις μεταξύ της Βραζιλίας και της Γαλλίας «μέχρι νεωτέρας» λόγω ανησυχιών σχετικά με τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του Covid-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Jean Castex.

« Σημειώνουμε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και, ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να αναστείλουμε όλες τις πτήσεις μεταξύ Βραζιλίας και Γαλλίας μέχρι περαιτέρω ειδοποίησης », δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης στην Εθνοσυνέλευση.

Η κατάσταση της υγείας συνέχισε να επιδεινώνεται στη Βραζιλία από τον Φεβρουάριο λόγω της εμφάνισης μιας τοπικής παραλλαγής του ιού, που ονομάζεται P1, που θεωρείται πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα, αλλά εξακολουθεί να μην είναι πολύ παρούσα στη Γαλλία.

Με περισσότερους από 99.000 νεκρούς και σχεδόν 6.000 ασθενείς Covid-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας, η Γαλλία εξακολουθεί να πάσχει από το τρίτο κύμα κορωνοϊού και οι δείκτες δεν δείχνουν βελτίωση στα νοσοκομεία, αφήνοντας ανοιχτές ερωτήσεις σχετικά με τη χαλάρωση των περιορισμών.