Διπλή συνεργασία ανέπτυξε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ) με την εταιρία “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” (AUTHENTIC GREECE).
Στόχος είναι να συνεισφέρει αποφασιστικά στην προβολή των επιχειρήσεών της Πελοποννήσου.

Η “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” είναι μια καινοτόμος εταιρεία εμπορίας Τροφίμων και Γαστροτουρισμού. Αναπτύσσει συνεργασίες μεταξύ Παραγωγών Τροφίμων και Ξενοδοχείων – Εστιατορίων,  επιτυγχάνοντας την από κοινού προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές.
Είναι ίσως η μόνη εταιρία, που εφαρμόζει πρακτικά τη σύνδεση Επώνυμων Τυποποιημένων Τοπικών Προϊόντων με τον Τουρισμό στα Σημεία Λιανικής (POS). Και μάλιστα για όλο το χρόνο και με ισχυρά κίνητρα για τον καταναλωτή ως δυνητικό τουρίστα.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα δικό της παγκόσμια καινοτομικό concept (ΤΕΤοΠ) που τελεί υπό την Αιγίδα του ΤΟΠ. Συνέχεια αυτής είναι η συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για ένα μεγάλο Προωθητικό Πρόγραμμα στο εξωτερικό προς όφελος των Ελληνικών Ξενοδοχείων.

Ο ΤΟΠ έθεσε υπό την αιγίδα του τις επικοινωνιακές δράσεις της εταιρείας “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ” με αντικείμενο την Πελοπόννησο και τα ξενοδοχεία της. Μέσα από διαγωνισμούς και την έκδοση του Newsletter “Φράση της Eβδομάδας”, απευθύνονται σε μια πολύ μεγάλη βάση αποδεκτών που αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Ο Οργανισμός αποφάσισε την δημιουργία Σήματος με το όνομα “Αυθεντική Πελοπόννησος”, πνευματικής ιδιοκτησίας του. Θα απευθύνεται στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια της Πελοποννήσου. Σταδιακά θα επεκταθεί σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων του τουρισμού με προτεραιότητα τα Τοπικά Προϊόντα.

Το Σήμα θα αποτελείται από επίπεδα Πιστοποίησης με το πρώτο επίπεδο να είναι εύκολο στην εφαρμογή και εύκολα «αφομοιώσιμο» από επιχειρήσεις και κοινό.

Στόχος του Έργου/Σήματος είναι να δημιουργηθεί γρήγορα μια κρίσιμη μάζα επιχειρήσεων εφαρμογής (Ξενοδοχεία και Εστιατόρια). Θα διευκολυνθούν κοινές δράσεις Προβολής προς επισκέπτες από Ελλάδα και Εξωτερικό.
Η απόκτηση του Σήματος θα υπόκειται σε Πιστοποίηση από σχετικό Φορέα. Η εταιρεία ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ έχει αναλάβει την υποχρέωση της επικοινωνιακής υποστήριξης με προνομιακούς όρους σε όσες επιχειρήσεις θελήσουν να συμμετάσχουν.