Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Γερμανία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συντομεύσει ακόμη περισσότερο την ισχύ του πιστοποιητικού ανάρρωσης, αφήνοντας τους Ευρωπαίους υπηκόους να μετακινηθούν σε όλο το μπλοκ από 180 ημέρες (έξι μήνες) σε 90.

Την πρόταση έκανε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach, επισημαίνοντας τους κινδύνους επαναμόλυνσης της παραλλαγής Omicron.
Η δήλωση ακολουθεί τη σύσταση που εξέδωσε η ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η ισχύς του πιστοποιητικού ανάκτησης μειώθηκε από 270 σε 180 ημέρες.

«Μετά από τρεις μήνες, ένα άτομο που έχει ήδη έχει νοσήσει από την παραλλαγή Delta μπορεί να μολυνθεί ξανά με την Omicron, τόνισε ο Karl Lauterbach.

Αυτό που μπορέσαμε να αλλάξουμε στη Γερμανία, προσπαθούμε να το αλλάξουμε και στην Ευρώπη».

Μελέτες συσχετίζουν την υψηλή μετάδοση του Omicron με την ικανότητα μείωσης της ανοσίας που αποκτάται μέσω εμβολιασμού ή προηγούμενης μόλυνσης.

Αυτή η παραλλαγή έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του COVID-19, το οποίο έχει επηρεάσει πάνω από εννέα εκατομμύρια Γερμανούς από το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δείχνουν ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Γερμανία έφτασε τα 848.945 την περασμένη εβδομάδα και τα 1.045 άτομα πέθανε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον ιό.