Το άγχος και το στρες αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των ανθρώπων και όχι η καρδιοπάθεια ή ο καρκίνος όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν. Συγκεκριμένα, άγχος και στρες θεωρούνται οι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιδείνωση της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία.

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε τις πιο αγχωτικές πόλεις του κόσμου του 2017, με βάση παράγοντες όπως το επίπεδο κυκλοφορίας, οι δημόσιες συγκοινωνίες, το ποσοστό των χώρων πρασίνου, η οικονομική κατάσταση των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων χρέους, η σωματική και ψυχική υγεία και οι ώρες ηλιοφάνειας στην πόλη ανά έτος.

Από τις 150 πόλεις που πήραν μέρος στην έρευνα, οι τέσσερις από τις δέκα πρώτες πόλεις που δεν έχουν άγχος βρίσκονται στη Γερμανία. Πιο αναλυτικά, η Στουτγάρδη ήταν η λιγότερο αγχωτική πόλη στον κόσμο, ακολουθούμενη από την πόλη του Λουξεμβούργου, ενώ η γερμανική πόλη του Ανόβερο κατέλαβε την 3η θέση. Λαμπερές, παγκόσμιες πόλεις όπως το Λονδίνο (70ο), το Τόκιο (72η), το Παρίσι (78ο) και η Νέα Υόρκη (84ο) πλασαρίστηκαν μετά  τη μέση του πίνακα.