Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι αρχές στη Γερμανία αποφάσισαν να παρατείνουν τους υφιστάμενους περιορισμούς εισόδου για τον κορωνοϊό -που έληγαν σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου- έως τα τέλη Μαΐου.
Η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης COVID-19 στη χώρα, δεν επιτρέπει την πλήρη άρση των ταξιδιωτικών κανόνων.

«Για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι κανονισμοί εισόδου πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ προς το παρόν για τους ταξιδιώτες στη Γερμανία», ανακοινώθηκε από τη γερμανική πύλη deutschland.de.

Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες

  • Οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες ηλικίας 12 ετών και άνω θα παραμείνουν υποχρεωμένοι να επιδείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον COVID-19 προκειμένου να μπορεί να εισέλθει στη χώρα.
  • Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία βάσει πιστοποιητικού εμβολίου COVID πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν εμβολιαστεί εντός των τελευταίων 180 ημερών με το τελευταίο εμβόλιο ή ότι έχουν λάβει το αναμνηστικό τους, διαφορετικά ο εμβολιασμός τους θα θεωρείται άκυρος.

Στη Γερμανία τα μόνα εμβόλια που γίνονται δεκτά ως έγκυρα αποδεικτικά εμβολιασμού για είσοδο είναι αυτά που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

  • Τα πιστοποιητικά ανάκαμψης γίνονται δεκτά μόνο εάν ο ταξιδιώτης έχει μολυνθεί τις τελευταίες 90 ημέρες πριν από το ταξίδι στη Γερμανία.
  • Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ούτε έχουν μολυνθεί από COVID-19, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών για τον κορωνοϊό, είτε PCR είτε αντιγόνο, που έχουν ληφθεί εντός 48 ωρών πριν την άφιξη τους στη Γερμανία.

Στις 3 Μαρτίου, η Γερμανία είχε αφαιρέσει όλες τις χώρες από τη λίστα υψηλού κινδύνου της, επιτρέποντας έτσι σε όλους να εισέλθουν στην επικράτειά της χωρίς υποχρέωση καραντίνας ή τεστ κατά την άφιξη, τόσο για ουσιαστικούς όσο και για μη βασικούς σκοπούς, ανεξάρτητα από τη χώρα του ταξιδιώτη της αναχώρησης. Η μόνη απαίτηση που επιβλήθηκε ήταν η παρουσίαση αποδείξεων εμβολιασμού, ανάρρωσης από τον COVID-19 ή αρνητικών αποτελεσμάτων δοκιμών.

Οι αρχές έχουν ωστόσο επισημάνει, ότι σε περίπτωση επιδείνωσης του κορωνοϊού στη χώρα ή και περαιτέρω στον κόσμο, θα αποκατασταθούν οι περιορισμοί εισόδου.