Η Επιτροπή Τουρισμού της Γερμανίας στοχεύει τουριστικούς πράκτορες ως μέρος της στρατηγικής της για να βοηθήσει την εισροή επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία να φτάσουν τα επίπεδα προ πανδημίας μέχρι το 2024.

Η βρετανική και η ιρλανδική αγορά τουρισμού αντιπροσώπευαν σχεδόν 400.000 διανυκτερεύσεις τουριστών στη Γερμανία πέρυσι (Ιανουάριος-Οκτώβριος).

Οι αριθμοί για ολόκληρο το έτος φέτος αναμένεται να είναι υψηλότεροι από το 2021, χάρη στο γεγονός ότι οι περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες.

Ο Χάραλντ Χένινγκ, ο νέος επικεφαλής του Γερμανικού Εθνικού Γραφείου Τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δήλωσε: «Αναμένουμε ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα φτάσει τα προ-πανδημικά επίπεδα το 2024 – μπορούμε ήδη να δούμε ότι ο αριθμός των επισκεπτών έχει ανακάμψει σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά από άποψη όγκου για εμάς – ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε στην πρώτη τριάδα τα επόμενα δύο χρόνια».