Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το 2022 η Γεωργία είναι ο Συνεδριακός και Πολιτιστικός Συνεργάτης της ITB Berlin και τον Μάρτιο θα συστηθεί σε ένα ευρύτερο διαδικτυακό κοινό ως ο επίσημος Πολιτιστικός Προορισμός της Κορυφαίας Έκθεσης Ταξιδιωτικού Εμπορίου στον κόσμο.
Αυτή είναι η επόμενη φάση της τριετούς συνεργασίας που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2021.

Πέρυσι, η Γεωργία ήδη γοήτευσε τους επισκέπτες ως Συνεργάτης Adventure & Sustainability της ITB Berlin. Φέτος θα παίξει σημαντικό ρόλο, μεταξύ άλλων στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου και στη Συνέλευση ITB του Βερολίνου (8 έως 10 Μαρτίου).

Η Γεωργία θα εκπροσωπηθεί σε συνεδρίαση στις 9 Μαρτίου, στις 2 μ.μ., στην οποία οι εκπρόσωποι της Γεωργιανής Εθνικής Διοίκησης Τουρισμού (GNTA) θα μιλήσει για την πολιτιστική πολυμορφία της Γεωργίας.

Το 2023, όταν η μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί ξανά ζωντανά στους εκθεσιακούς χώρους του Βερολίνου, θα είναι η επίσημη χώρα υποδοχής.

Με την ευρεία πολιτιστική της κληρονομιά και τα φυσικά της αξιοθέατα, η Γεωργία, η οποία έχει πληθυσμό 3,7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει τεράστια αξία για τον τουρισμό.

Ο πολιτισμός της χώρας βασίζεται σε πολλές επιρροές και εκτείνεται σε μια μοναδική γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Τόσο φέτος όσο και στην επόμενη ITB Berlin, η Γεωργία θα παρουσιάσει τον πολιτισμό, την ιστορία και την τέχνη της, καθώς και μια αρχιτεκτονική κληρονομιά που χρονολογείται πριν από περισσότερα από 1.300 χρόνια.

Στη Γεωργία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, η βιωσιμότητα είναι ένα όλο και πιο σημαντικό θέμα. Συνορεύει με την ανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, διαθέτει μια παρθένα φυσική ομορφιά σε πολλά μέρη, απλωμένη σε περισσότερα από 40 φυσικά καταφύγια.

Οι οροσειρές της χώρας είναι ψηλότερες από τις Άλπεις, με ψηλότερη κορυφή το όρος Σκάρα (5.200 μέτρα).

Η Γεωργία είναι επίσης διάσημη για τα μοναστήρια της στην πλαγιά ενός λόφου, πολλά από τα οποία είναι μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Επιπλέον, από το 2001 το γεωργιανό πολυφωνικό τραγούδι βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την ευρεία γκάμα κουζίνας της χώρας και την αμπελουργική παράδοση που χρονολογείται πριν από περισσότερα από 8.000 χρόνια.

Όλα αυτά έχουν κάνει τη Γεωργία και την πρωτεύουσα της Τιφλίδα, που ιδρύθηκε τον πέμπτο αιώνα, έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της περιοχής.

Πριν από την πανδημία προσέλκυε περισσότερους από 9,3 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες ετησίως – περίπου τρεις φορές τον πληθυσμό της χώρας.