rethymno-grammikiΜε μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στις 16/4/2013 στα γραφεία του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «ΚΡΗΤΟ-ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΓΡΑΦΗ – ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β’ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ».

Η ενημέρωση έγινε από τον κο Τσικριτσή Μηνά – Καθηγητή Πληροφορικής στη Μέση Εκπαίδευση και υπεύθυνο στο κέντρο Δικτύων για τα σχολεία στο Νομό Ηρακλείου.

Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης κος Τσακαλάκης Εμμανουήλ με έναν χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον καθηγητή κο Τσικριτσή όπου παρουσίασε λογισμικό που έχει φτιάξει ο ίδιος και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πληκτρολογούν ένα όνομα και αυτό αυτομάτως να «μεταφράζεται» στη Γραμμική Β.

Λόγω ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, αποφασίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια, σε όσους ξενοδόχους και ξενοδοχοϋπάλληλους το επιθυμούν προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επαφή με τη Γραμμική Β’ και αυτή να αξιοποιηθεί ως «εργαλείο» για την τουριστική προβολή του νησιού.

Τέλος, ο καθηγητής κλείνοντας την ενημερωτική συνάντηση τόνισε ότι : “Είναι πολύ σημαντικό οι Κρήτες και ειδικά οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να μάθουν, να έχουν σχέση, με την πρώτη τους γραφή. Η γραφή είναι ένα στοιχείο που διασώζει τον πολιτισμό και την ιστορία. Να μπορέσουν αυτό να το δείξουν και στον ξένο επισκέπτη. Αν ο ξένος που έρχεται στο νησί, πάει στη ρεσεψιόν ή στο χώρο ξενάγησης και του δώσουν το όνομά του γραμμένο στη Γραμμική Β, δεν θα το πετάξει ποτέ”.