Οι οικογένειες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς η ανάγκη για επανασύνδεση με συγγενείς είναι μεγάλη.

Προ Covid-19 τα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούσε μόλις το 12% των αεροπορικών ταξιδιών, αλλά το 75% των κερδών των αεροπορικών εταιρειών.

Μετά την πανδημία, οι οικογένειες είναι η πιο δυναμική ομάδα στα ταξίδια. Αυτό αποκαλύπτουν πρόσφατα στοιχεία από έκθεση της Airbnb το Μάιο του 2021.

Από τους 10.000 ερωτηθέντες που ρωτήθηκαν από την Airbnb σε πέντε χώρες, το 42% προσδιορίστηκαν ως «οικογενειακοί ταξιδιώτες».

Η πλατφόρμα κρατήσεων ανέφερε ότι οι οικογένειες πρωτοπορούν επίσης στην ανακατανομή των ταξιδιών και στη χρήση ενοικιαζόμενων σπιτιών για διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας.

Μόνο στην Airbnb, τα οικογενειακά ταξίδια αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο μερίδιο των συνολικών διανυκτερεύσεων, από το 27% των διανυκτερεύσεων το καλοκαίρι του 2019 σε 33% το καλοκαίρι του 2021.

Με την οικογένεια σε αγροτικούς προορισμούς

Τα οικογενειακά ταξίδια σε αγροτικούς προορισμούς αυξήθηκαν επίσης από 32% των οικογενειακών διανυκτερεύσεων το 2019 σε 42% με κράτηση για το καλοκαίρι του 2021 στις καταχωρίσεις της Airbnb.