Οι Κινέζοι τουρίστες αποτελούσαν τη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών που επέλεξαν την Ελβετία ως αγαπημένο προορισμό τους πριν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Tώρα η χώρα ανυπομονεί να υποδεχτεί πίσω τουρίστες από την Κίνα.

Σύμφωνα με την έκθεση CGTN, το 2019, οι επισκέπτες από την Κίνα ξεπέρασαν συνολικά  τις 1,85 εκατ. διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  στην Ελβετία.

«Όταν έρχεται ο Κινέζος τουρίστας στην Ελβετία, ξοδεύει πολλά χρήματα. Είτε πρόκειται για υπηρεσίες, όπως ξενοδοχεία, και φυσικά και για αγορά προϊόντων. Αυτό κάνει τους Κινέζους επισκέπτες πολύ σημαντικούς», δήλωσε στο CGNT ο Andre Aschwanden, εκπρόσωπος του Ελβετικού Τουρισμού.

Εκστρατείες για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες

Προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από την Κίνα, οι αρχές στην Ελβετία έχουν ξεκινήσει εκστρατείες, αλλά παρόλα αυτά η επιστροφή των Κινέζων τουριστών εξακολουθεί να είναι αργή.

Μια ειδοποίηση που δόθηκε προηγουμένως από το κινεζικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποκάλυψε ότι από τις 6 Φεβρουαρίου, τα κινεζικά ταξιδιωτικά γραφεία, καθώς και οι τουριστικοί πράκτορες, θα είναι επιλέξιμα να ξεκινήσουν εκ νέου πιλοτικές ομαδικές εξερχόμενες εκδρομές και επίσης να παρέχουν στους επισκέπτες πακέτα αεροπορικών εταιρειών καθώς και ξενοδοχείων.

Οι αρχές στην Ελβετία επιβεβαίωσαν προηγουμένως ότι οι ταξιδιώτες από την Κίνα που φθάνουν στη χώρα δεν θα απαιτείται να υποβληθούν σε διαδικασία υποχρεωτικής εξέτασης, παρά το γεγονός ότι η Κίνα υπόκειται σε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον COVID-19.

Προηγουμένως, η διευθύντρια από την Κίνα, Daniela Chiani, δήλωσε ότι αναμένει σημαντική ανάκαμψη για τα ταξίδια από την Κίνα στην Ελβετία φέτος μετά την κατάργηση των περιορισμών για τον COVID-9.