Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα αναγνωρίζει ως έγκυρα μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των ατόμων που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τις τελευταίες 270 ημέρες.

Η απόφαση ελήφθη από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, κατά την οποία λήφθηκαν και άλλες αποφάσεις σχετικά με τους περιορισμούς για τον COVID-19.

«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα μειώσει την περίοδο ισχύος όλων των μορφών πιστοποιητικού εμβολιασμού από 365 σε 270 ημέρες. Διασφαλίζοντας έτσι ότι το πιστοποιητικό παραμένει σε ισχύ στην ΕΕ», σημειώνει το Συμβούλιο σε ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι η περίοδος ισχύος θα μειωθεί επίσης για τα πιστοποιητικά ανάρρωσης από τον COVID-19 σε 270 ημέρες, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Η κίνηση για συντόμευση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού έρχεται μετά από απόφαση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ελήφθη στις 21 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με αυτή, όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να ισχύουν για περίοδο εννέα μηνών το πολύ.