Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες , μπορούν πλέον να επισκεφτούν την Ελβετία  χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσουν  έλεγχο Covid  πριν από την άφιξη τους.

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές χώρες εκτός ΕΕ/Σένγκεν εξακολουθούν να μην μπορούν να εισέλθουν εάν δεν είναι εμβολιασμένοι.

Ανακοινώνοντας τους τροποποιημένους κανόνες σχετικά με τις εξετάσεις για την είσοδο στην Ελβετία, η κυβέρνηση δήλωσε: “Από το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν αναρρώσει από το Covid-19 δεν θα απαιτείται πλέον να προσκομίζουν αρνητική εξέταση PCR ή ταχεία εξέταση αντιγόνου πριν από την είσοδο στην Ελβετία.

Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή που δεν έχουν αναρρώσει από το Covid-19 θα εξακολουθούν να πρέπει να κάνουν τις εξετάσεις για να εισέλθουν στη χώρα.

Ωστόσο, λόγω της περιορισμένης ικανότητας διεξαγωγής εξετάσεων, οι ταξιδιώτες δεν θα απαιτείται πλέον να υποβάλλονται σε επακόλουθες εξετάσεις τέσσερις έως επτά ημέρες μετά την άφιξή τους.

Το έντυπο εντοπισμού επιβατών (PLF) θα πρέπει να συμπληρώνεται μόνο από όσους ταξιδεύουν στην Ελβετία με αεροπλάνο ή με λεωφορείο μεγάλων αποστάσεων”.

Παρά τη χαλάρωση ή τους κανόνες εισόδου, η χώρα παρατείνει το διάταγμα για εργασία από το σπίτι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους καθώς και τα όρια στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου “λόγω της τεταμένης κατάστασης στα νοσοκομεία.

Η πιθανή περεταίρω χαλάρωση των μέτρων θα συζητηθεί  στις 2 Φεβρουαρίου.