Η Ελλάδα, η Ιταλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη, είναι αγαπημένοι προορισμοί της κοινότητας LGBTQ+, για γαμήλιο ταξίδι σύμφωνα με έρευνα της Kuoni.

Η έρευνα έδειξε ότι δημοφιλείς επιλογές στη λίστα επιθυμιών των ζευγαριών της κοινότητας LGBTQ+, για γαμήλιο ταξίδι, είναι επίσης οι Μαλδίβες, το Ντουμπάι, η Καραϊβική και η Ανατολική Αφρική.

Οι προορισμοί αυτοί δείχνουν ότι τα ζευγάρια επιλέγουν προορισμούς βάσει των προτιμήσεών τους, των αναζητήσεων στο διαδίκτυο και των συστάσεων που λαμβάνουν από ταξιδιωτικούς συμβούλους ακόμη κι αν αυτοί είναι μέρη όπου οι γάμοι ανθρώπων ίδιου φύλου δεν είναι αποδεκτοί.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Kuoni, το 44% δίνει προτεραιότητα στη γενική εμπειρία από τον προορισμό ανεξάρτητα από τη στάση των ανθρώπων τους στους ανθρώπους της κοινότητας LGBTQ+.

Οι προορισμοί που κατάργησαν τη νομοθεσία τους κατά των γκέι ζευγαριών είναι τα Μπαρμπέιντος, οι Antigua & Barbuda, το St Kitts & Nevis και η Σιγκαπούρη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Σρι Λάνκα.

Ωστόσο, το 57% αναζητούν με ενεργό τρόπο φιλικούς προορισμούς στην κοινότητα LGBTQ+.