Ελκυστικός προορισμός για ταξίδια είναι η Ελλάδα λόγω του μειωμένου κόστους ταξιδίου τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τη λίστα με τις φθηνότερες πόλεις στην Ευρώπη που δημοσίευσε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος BudgetYourTrip.com με βάση τα αντίστοιχα έξοδα ταξιδίου τους για το καλοκαίρι του 2018.

Η εν λόγω λίστα αναφέρει τα έξοδα ταξιδίου με βάση την πραγματική δαπάνη τουριστών στις πιο δημοφιλείς πόλεις στην Ευρώπη, παρέχοντας στους ταξιδιώτες μια μεγάλη πηγή πληροφόρησης για τον προγραμματισμό των ταξιδιωτικών προϋπολογισμών τους εν όψει καλοκαιρινής σεζόν.

Τα έξοδα ταξιδίου για κάθε πόλη είναι οι καθημερινές μέσες δαπάνες, υπολογιζόμενες με βάση τις δαπάνες των πραγματικών ταξιδιωτών για διάφορες κατηγορίες, όπως διαμονή, γεύματα, ψυχαγωγία και μεταφορά.

Η κατάταξη δείχνει το μεγάλο χάσμα μεταξύ των πιο ακριβών και φθηνότερων ταξιδιωτικών προορισμών στην Ευρώπη. Ενώ ορισμένες πόλεις είναι πολύ ακριβές, άλλες μπορεί να είναι πολύ προσιτές.

Η κατάταξη δείχνει ότι πολλές πόλεις της Δυτικής και της Βόρειας Ευρώπης είναι κατά πάσα πιθανότητα ακριβότερες, ενώ άλλες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης έχουν πολύ χαμηλότερο κόστος και κατά συνέπεια είναι πιο προσιτές και προσβάσιμες για πολλούς τουρίστες.

Παρόλο που η Δυτική Ευρώπη είναι γενικά πιο ακριβή, οι μικρότερες και μεσαίες πόλεις μπορούν ακόμα να είναι πολύ προσιτές και παρέχουν ίσως το ίδιο επίπεδο ψυχαγωγίας, ιστορίας και πολιτισμού με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη για τους Αμερικανούς

Επιπλέον, η ζήτηση για ταξίδια σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και σε ολόκληρο τον κόσμο αλλάζει σε ετήσια βάση. Αυτό το καλοκαίρι, για παράδειγμα, τα έξοδα ταξιδίου για την Ισλανδία είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι μόλις πριν από πέντε χρόνια. Η αύξηση αυτή συμβαίνει παρά την πτώση της αξίας του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, η οποία δίνει στην Αμερική μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στο σύνολό της.

Τέλος, η Ανατολική Ευρώπη ήταν πάντα η πιο προσιτή περιοχή της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλές προσιτές ταξιδιωτικές προσφορές, ιδίως στις μικρότερες πόλεις της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας και άλλων.