Η Ελλάδα κατέλαβε την 8η θέση ως ο καλύτερος προορισμός στο κόσμο για vegetarian ταξιδιώτες με βάση τη λίστα που δημιούργησε το ταξιδιωτικό ιστολόγιο Asher & Lyric.

Μέσα από μια πληθώρα αναλύσεων δεδομένων, η A&L έχει δημιουργήσει το δείκτη «Vegan Travel Index» που κατατάσσει τις 37 από τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες για λαχανικά και vegans.

Η μελέτη εξέτασε το ποσοστό του πληθυσμού που είναι χορτοφάγος, πριν συνδυάσει αυτά τα δεδομένα με τον αριθμό των εστιατορίων για χορτοφάγους/βέγκαν ανά εκατομμύριο ετήσιους τουρίστες.

Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες συγκρίθηκαν με την κατά κεφαλήν προσφορά της χώρας σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, κρέας και ψάρια.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ινδία. Κάτι που, υποθέτουμε, δεν προκαλεί έκπληξη. Όχι μόνο η Ινδία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς χορτοφάγους, αλλά η χώρα έχει τεράστια προσφορά φρούτων και λαχανικών και συγκριτικά πολύ λίγο κρέας και θαλασσινά.

Την Ινδία ακολουθεί το Μεξικό, το οποίο ενισχύεται από την προσφορά φρούτων και οσπρίων, και η Βραζιλία, η οποία έχει τόσο μεγάλο αριθμό χορτοφάγων όσο και μια εντυπωσιακή σειρά από εστιατόρια για χορτοφάγους και vegan.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην αρκετά αξιοσέβαστη 13η θέση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται στην 22η και η Αυστραλία στην 29η. Στο κάτω μέρος του πίνακα βρίσκεται η Λετονία καθώς η χώρα έχει πολύ λίγους χορτοφάγους ή vegan/veggie εστιατόρια.

Φυσικά, υπάρχουν περιορισμοί στη μελέτη της A&L. Πρώτον, πιθανώς δεν μπορείτε να περιμένετε το σύνολο αυτών των χωρών να είναι κατάλληλες για χορτοφάγους και vegans – σε τελική ανάλυση, παντού έχουν τα hotspots τους, είτε λόγω θρησκείας είτε λόγω τοπικής κουλτούρας.

Επιπλέον, τα δεδομένα είναι τόσο αποτελεσματικά σε σύγκριση με τις εμπειρίες των ταξιδιωτών στο έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ είναι οι δέκα κορυφαίες χώρες στον «Vegan Travel Index» της A&L.

  1. Ινδία.
  2. Μεξικό.

3.Βραζιλία.

  1. Βιετνάμ.
  2. Ισραήλ.

6.Κινέζικα.

  1. Ελλάδα.

8.Ταϊλάνδη.

  1. Σλοβενία.

10.Ιταλία.