Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα φθηνότερα μέρη συνταξιοδότησης στην Ευρώπη για Βρετανούς αυτή τη στιγμή, αποκαλύπτει μελέτη της Property Guides. Ανάμεσα τους είναι και η Ελλάδα στην 3η θέση της λίστας.

Η κατάταξη έγινε με βάση ανάλυση της ποσότητας πρασίνου (τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο) στις πόλεις, την επιλογή για καθολική υγειονομική περίθαλψη, τον αριθμό νοσοκομειακών κλινών ανά 1.000 άτομα, το επίπεδο εγκληματικότητας (περιστατικά κλοπής ανά 100.000 άτομα) και το κόστος ζωής.

Η Τουρκία είναι η φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη για συνταξιοδότηση στο εξωτερικό

Η Τουρκία βρέθηκε να είναι η ευρωπαϊκή χώρα με το χαμηλότερο κόστος ζωής για τους Βρετανούς συνταξιούχους κατά μέσο όρο 488 ευρώ το μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι μια σύνταξη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πάει τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο μακριά από ό,τι στη Βρετανία, όπου το ισοδύναμο κόστος ζωής είναι 1.913 ευρώ.

Επιπλέον, η Τουρκία μπορεί να βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αλλά είναι μια χώρα όπου οι συντάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου αναβαθμίζονται κάθε χρόνο, όπως στη Βρετανία, με το σύστημα του «τριπλού κλειδώματος».

Οι συνταξιούχοι μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και στην Τουρκία. Τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι μερικά από τα χαμηλότερα από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, με μόνο 214 αρχεία κλοπής ανά 100.000 άτομα.

Η Γερμανία προσφέρει στους συνταξιούχους άφθονο χώρο πρασίνου

Το δεύτερο καλύτερο μέρος για να μετακινηθούν οι Βρετανοί συνταξιούχοι είναι η Γερμανία, όπου κάθε κάτοικος έχει 88 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου. Είναι η ιδανική τοποθεσία για τους λάτρεις της φύσης και όσους θέλουν να περάσουν την ελευθερία τους σε εξωτερικούς χώρους.

Το Βερολίνο έχει τον υψηλότερο αριθμό νοσοκομειακών κλινών ανά 1.000 άτομα σε όλες τις χώρες που αναλύθηκαν, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε πιο σίγουροι όταν πρόκειται να παραμείνετε σε καλή υγεία.

Η Ελλάδα είναι ένας οικονομικός προορισμός για τους συνταξιούχους

Η Ελλάδα έρχεται τρίτη στην κατάταξη χάρη στα δυνατά νούμερα στις περισσότερες κατηγορίες.

Για τους συνταξιούχους που θέλουν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις και τα συνταξιοδοτικά τους ταμεία, η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαμηλότερο κόστος ζωής εκτός των τοποθεσιών που αναλύθηκαν, με μέσο μηνιαίο κόστος ζωής 1.027 ευρώ.

Η εγκληματικότητα δεν είναι πολύ πρόβλημα, με 909 περιπτώσεις κλοπών ανά 100.000 άτομα και η ποσότητα πρασίνου ανά άτομο είναι πάνω από το μέσο όρο.

Η Πορτογαλία είναι φθηνή αλλά δεν έχει χώρο πρασίνου

Η τρίτη φθηνότερη χώρα για το κόστος διαβίωσης είναι η Πορτογαλία. Παρά το γεγονός ότι κοστίζει μόλις 1.117 ευρώ το μήνα η διαβίωση εκεί, δεν έχει χώρο πρασίνου με μόλις 37 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο.

Επίσης, το ποσοστό εγκληματικότητας στη χώρα δεν είναι πολύ υψηλό, με 749 περιπτώσεις κλοπών.

Η Ιρλανδία είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης για συνταξιοδότηση

Από τα 20 καλύτερα μέρη για να αποσυρθείτε, η Ιρλανδία βρέθηκε να είναι ο πιο ακριβός προορισμός.
Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 2.218 ευρώ, που είναι περισσότερο από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χώρα δεν τα πάει πολύ καλά όσον αφορά τα ποσοστά εγκληματικότητας, με 1.372 κλοπές ανά 100.000 άτομα. Ο αριθμός νοσοκομειακών κλινών ανά 1.000 άτομα είναι ένας από τους χαμηλότερους από τις 20 κορυφαίες χώρες.