Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων χωρών των Βρετανών όπου θα ταξίδευαν για το φαγητό. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών γαστρονομικών προορισμών.

Η Πορτογαλία συγκαταλέγεται επίσης στους δημοφιλείς προορισμούς στους οποίους θα ταξίδευαν οι παραθεριστές από την επιθυμία να δοκιμάσουν τις τοπικές κουζίνες.

Πιο κοντά στο «σπίτι» των Βρετανών είναι το Τζέρσεϊ και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Συνολικά, η τοπική κουζίνα ξεχωρίζει από τα ορόσημα, τον πολιτισμό και τις παραλίες ως το κύριο μέλημα όταν επιλέγετε πού να διαλέξετε διακοπές.

  • Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (49%) επιθυμούν να τρώνε σε τοπικά ανεξάρτητα εστιατόρια όταν λείπουν.
  • Το 21% θα αναζητήσει απολαυστικά φαγητά του δρόμου.
  • Το 42% παραδέχεται ότι αγχώνεται όταν επισκέπτεται μια χώρα όπου δεν γνωρίζει την κουζίνα.

Η μελέτη ανατέθηκε από την Tesco Mobile, για να λανσάρει το Roaming Food Truck της, το οποίο προσφέρει έμπνευση διακοπών από κουζίνες σε όλο τον κόσμο.

Τα ευρωπαϊκά φαγητά που συνήθως δεν θα δοκίμαζαν ποτέ στο σπίτι είναι πιο δημοφιλή στους ταξιδιώτες – συμπεριλαμβανομένων πολωνικών, πορτογαλικών και σκανδιναβικών γευμάτων.

Όταν φύγουν, οι Βρετανοί είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν τοπικές κουζίνες αντί να αναζητήσουν οικεία φαγητά από το σπίτι (40% έναντι 12%).

Πάνω από τα δύο τρίτα (69%) θεωρούν ότι έχουν μια πιο «αυθεντική» ταξιδιωτική εμπειρία, ενώ το 37% το κάνει για να πάρει τα πιο φρέσκα τρόφιμα.

Τέλος, για το 26%, είναι μια ευκαιρία να βοηθήσει την τοπική οικονομία, ενώ στους ίδιους αρέσει να αλληλεπιδρούν με τους ντόπιους.