Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Τουρκία, η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι τρεις από τις χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο εάν διαρκέσει η ρωσο-ουκρανική κρίση, λόγω της τουριστικής τους εξάρτησης από την ρωσική αγορά.

Αυτό δείχνουν τα δεδομένα ανάλυσης της πλατφόρμας Mabrian Technologies, όσον αφορά στην αεροπορική χωρητικότητα και τον αριθμό των θέσεων.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει προκαλέσει πανικό στην τουριστική βιομηχανία, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και κρίσης. Κι αυτό:

  • Λόγω του τρόπου με τον οποίο η σύγκρουση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση των ταξιδιωτών.
  • Επειδή η Ρωσία είναι μια αγορά με δυνατότητες μεταξύ 40 και 50 εκατομμυρίων τουριστών.

Η Mabrian Technologies χρησιμοποίησε για την ανάλυση της δεδομένα σχετικά με την εναέρια χωρητικότητα και τον αριθμό των θέσεων σε προγραμματισμένες πτήσεις από τη Ρωσία για τους επόμενους έξι μήνες, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου.

Οι χώρες με τις περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις από την ρωσική αγορά

Η Τουρκία είναι η χώρα με τις περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις και θέσεις, με σχεδόν 2 εκατομμύρια για τους επόμενους έξι μήνες.

Ακολουθούν η Ουκρανία με 1,68 εκατομμύρια θέσεις, το Ουζμπεκιστάν (833.351), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (781.272) και το Τατζικιστάν (726.899).

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί που εξαρτώνται από Ρώσους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν επίσης χώρες όπως η Γερμανία (552.902 θέσεις), η Ελλάδα (303.843), η Αίγυπτος (283.222) και η Κύπρος (234.921).

Πηγή: Mabrian Technologies

«Μια νέα αστάθεια θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψη του τουρισμού της Ευρώπης όταν φαινόταν ότι είχαμε ξεπεράσει την κρίση που προκάλεσε ο Covid19, λέει ο Carlos Cendra, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στη Mabrian Technologies.

Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα ότι η μόνη σταθερά είναι η αστάθεια και ότι οι προορισμοί και οι τουριστικές εταιρείες πρέπει να έχουν ενημερωμένες πληροφορίες για ανάλυση και ενεργήστε γρήγορα σε απειλές και ευκαιρίες».

Η Ελλάδα θα υποφέρει στον τουρισμό, εάν διαρκέσει η ρωσο-ουκρανική κρίση

Ο Carlos Cendra υπογράμμισε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί στη νότια Ευρώπη και ταυτόχρονα, είναι από τους πιο εξαρτώμενους από τη ρωσική αγορά.

Είναι πιθανό ότι τις επόμενες εβδομάδες να πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειες τους για να προσελκύσουν τουρίστες από άλλες αγορές. Και να επιδείξουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό και χαμηλότερες τιμές για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή μείωση του τουρισμού από τη Ρωσία».