H Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για ταξίδια των Γάλλων, όπως αποκάλυψε το γαλλικό τουριστικό πρακτορείο L’Echo Touristique στο μηνιαίο του «Orchestra Barometer».

Στην ίδια έκθεση, η L’Echo Touristique έδειξε ότι η Ελλάδα (+37%) προηγήθηκε στην κατάταξη ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Γάλλους τουρίστες, ακολουθούμενη από την Ισπανία (-7%) και τη Μητροπολιτική Γαλλία (+2%).

Εν τω μεταξύ, η Τυνησία (+98%) ήρθε στην τέταρτη θέση μπροστά από το Μαρόκο, ενώ η Αίγυπτος (+51%) και η Ιταλία ακολούθησαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Η κατάταξη σημείωσε ότι οι ταξιδιωτικές πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από Γάλλους τουρίστες, τόσο σε φυσικά όσο και σε διαδικτυακά πρακτορεία, και για τους 20 προορισμούς που αναφέρονται έχουν αυξηθεί κατά 21% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022.

Δεδομένης της αξιοσημείωτης ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας το 2023, η κατάταξη δεν θα συγκρίνει πλέον τα μελλοντικά δεδομένα με αυτά της περιόδου πριν από την πανδημία, αλλά με το έτος 2022.

«Τον Φεβρουάριο του 2022, η τουριστική δραστηριότητα είχε ήδη ανέβει, με αύξηση 6% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, το τελευταίο έτος αναφοράς πριν από την κρίση COVID-19», αναφέρει η έκθεση.