To 89% των επιπέδων προ πανδημίας αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των πτήσεων από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Cirium.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον τρέχοντα μήνα έχει προγραμματιστεί ο υψηλότερος αριθμός αναχωρήσεων, από τον Οκτώβριο του 2019, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανάκαμψη.

Συνολικά 92.549 πτήσεις πρόκειται να αναχωρήσουν από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 16,5 εκατομμύρια θέσεις. Αυτό συγκρίνεται με 104.007 πτήσεις που καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2019

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και κατά 101% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, καθώς οι ταξιδιώτες συνεχίζουν τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής.

Η Τουρκία έχει δει τη μεγαλύτερη ανάκαμψη, με σύξηση των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 46% στις 3.630 τον Αύγουστο.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και η Κροατία έχουν δει αύξηση στον αριθμό των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι πιο μεγάλες μειώσεις είναι στη Γερμανία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Κύπρο.

Το Δουβλίνο είναι ο πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός με προγραμματισμένες πτήσεις αυτόν τον μήνα, ακολουθούμενο από το Άμστερνταμ, την Πάλμα, τη Μάλαγα και το Φάρο.