Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης (CPH) κατέγραψε υψηλές επιβατικές αφίξεις, καλωσορίζοντας 7.956.386 επιβάτες τους τρεις τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες, τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, σύμφωνα με στοιχεία του CPH.

Συγκεκριμένα, μόνο τον Αύγουστο, 2,6 εκατ. επιβάτες πέρασαν από τους τερματικούς σταθμούς του.

Η Ελλάδα αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίος προορισμούς για το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Το ελληνικό νησί της Κρήτης ηγήθηκε μάλιστα στις πτήσεις τσάρτερ, προσελκύοντας 90.000 επιβάτες, ακολουθούμενο από τη Ρόδο και την Κύπρο.

Άλλες χώρες που είχαν υψηλές αφίξεις ήταν η Γαλλία, η Ιταλία και η Τουρκία.

Πρώτοι στη λίστα των πιο περιζήτητων προορισμών της Νότιας Ευρώπης ήταν οι ισπανικοί προορισμοί, υποδεχόμενοι περίπου 700.000 επιβάτες.

Τοπ προορισμοί

Όσον αφορά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, η Γαλλία εξασφάλισε την πρώτη θέση, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 44 τοις εκατό. Σχεδόν 455.000 επιβάτες ταξίδεψαν από την Κοπεγχάγη σε διάφορα γαλλικά αεροδρόμια τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον,  οι πτήσεις τσάρτερ αυτό το καλοκαίρι αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το  5% της συνολικής εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου.

Προηγουμένως, ο Krogsgaard είπε ότι κατά τις πιο πολυσύχναστες ημέρες του Ιουλίου, το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης φιλοξενούσε πάνω από 100.000 επιβάτες.

Ακόμη και τον Μάιο του 2023, η CPH παρουσίασε αύξηση στην επιβατική κίνηση, καθώς υποδέχθηκε συνολικά 2,4 εκατομμύρια επιβάτες και πέτυχε ένα εξαιρετικό ρεκόρ μίας ημέρας 96.000 επιβατών.

Επιπλέον, η επιθυμία για εξερεύνηση και ταξίδια συνεχίζεται μέχρι το φθινόπωρο, με τον Οκτώβριο να είναι παραδοσιακά μια δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες.