Στις κορυφαίες επιλογές των Αφροαμερικανών τουριστών για το 2023 συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου του ταξιδιωτικού πρακτορείου First Choice Travel Group, Felecia Fenci.

Όπως επισημαίνει η Felecia Fenci, οι εύποροι αφροαμερικανοί ταξιδιώτες επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το 2023 και ψηφίζουν Ευρώπη με δημοφιλέστερες επιλογές την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα βρίσκεται στις πρώτες επιλογές, ακολουθούμενη από διακοπές στο νησί της Κρήτης, σε συνδυασμό με επισκέψεις στις Σεϊχέλες και τα νησιά Κουκ.

“Αυτοί οι προορισμοί τους προσφέρουν την εμπειρία πολυτέλειας που αναζητούν και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν. Από διαμονή σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων μέχρι βίλες με ιδιωτικές πισίνες, τα θέλουν όλα ” προσθέτει η Felecia Fenci.

Την τελευταία δεκαετία οι Αφροαμερικανοί τουρίστες έχουν αναδειχθεί σε ένα ισχυρό και με μεγάλη επιρροή “πυλώνα” των ταξιδιών αναψυχής.

Πρόσφατη έρευνα της Mandala Research επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό, καθώς αναφέρει ότι οι  αφροαμερικανοί ταξιδιώτες το 2018 συνεισέφεραν 63 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταξίδια και τον τουρισμό στις ΗΠΑ, από 48 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι Αφροαμερικανοί «πολιτιστικοί» ταξιδιώτες, που ενδιαφέρονται κυρίως για την εξερεύνηση της ιστορίας και των παραδόσεων τους, ξοδεύουν περισσότερα σε σύγκριση με άλλους αφρικανούς ταξιδιώτες.